28 Ιαν 2014

Το βραβευμένο παιχνίδι που διώχνει μακριά τους φόβους των παιδιών

Ένα λούτρινο αρκουδάκι που πιστεύεται ότι μπορεί να βοηθήσει τα μικρά παιδιά να απαλλαγούν από τους πιο σκοτεινούς φόβους τους ανακηρύχθηκε το παιχνίδι της χρονιάς.

Τα παιδιά γράφουν ή ζωγραφίζουν σε ένα χαρτάκι όσα τους απασχολούν, στη συνέχεια το τοποθετούν στο στόμα του λούτρινου παιχνιδιού που σφραγίζει με φερμουάρ κι έπειτα οι γονείς διαβάζουν κρυφά τα προβλήματα των μικρών τους ώστε να τα βοηθήσουν στην επίλυση τους.

Η βασική ιδέα πίσω από τη δημιουργία του παιχνιδιού είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά να αφήσουν πίσω τους φόβους τους και να προχωρήσουν παρακάτω, αφού πρώτα συζητήσουν με την μητέρα ή τον πατέρα για αυτά που τους ανησυχούν.
Το “Sorgenfresser Worry Eater” σχεδιάστηκε το 2008 από τον Γερμανό δημιουργό κινουμένων σχεδίων Gerd Hahn και από τότε έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία, αποσπώντας σειρά βραβείων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δημοσκόπηση της βρετανικής εταιρείας παιχνιδιών “Coiledspring Games” αποκάλυψε ότι το 1/3 των γονέων πιστεύει ότι τα σημερινά παιδιά βρίσκονται υπό τόση πίεση, ώστε ανησυχούν περισσότερο απ’ ότι στο παρελθόν.

Η συγγραφέας Liat Hughes Joshi υποστηρίζει ότι τα παιχνίδια μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά τους νέους που δυσκολεύονται να μιλήσουν για τα προβλήματά τους: “Η ιδέα του Sorgenfresser είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος ώστε τα παιδιά να κοινοποιήσουν τις ανησυχίες τους. Πολλοί γονείς αντιμετωπίζουν περιπτώσεις όπου το παιδί τους προβληματίζεται για κάτι, αλλά δεν μιλάει γι’ αυτό που το απασχολεί. Αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα από το πόσο στενή είναι η σχέση γονέα-παιδιού και μπορεί να οφείλεται στην αμηχανία που ίσως νιώθει να εκφραστεί”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...