8 Ιαν 2014

"Ποιός σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;"


Ήταν καλοκαίρι του 2009 θυμάμαι...κι εγώ ήμουν χωμένη σ' ένα βιβλιοπωλείο ψάχνοντας να βρω ένα βιβλίο συναρπαστικό, αλλά όχι "βαρύ", έξυπνο και με χιούμορ, για να με συντροφεύσει στις καλοκαιρινές μου διακοπές.

Έψαχνα αρκετή ώρα μέχρι που διάβασα τον τίτλο: "Ποιός σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;" μου κίνησε αμέσως την περιέργεια και γύρισα στο οπισθόφυλλο για να δω περί τίνος πρόκειται...

"Τί σημαίνουν 5 κόκκινα αυτοκίνητα στη σειρά; Ότι σήμερα η μέρα είναι:
   α. Καλή
   β. Σχεδόν καλή
   γ. Σούπερ"

Η περιπέτεια ξεκίνησε και ο Κρίστοφερ Μπούν (ένας παράξενος νέος, με αυτισμό, που το μυαλό του δουλεύει με έναν ιδιαίτερο τρόπο) με συντρόφευσε στο καλοκαιρινό μου ταξίδι... για να είμαι ειλικρινής όχι σε όλο το ταξίδι, καθώς με συνεπήρε τόσο που το τελείωσα σε 3 μόνο μέρες!
Αλλά θα αναρωτιέστε γιατί σας τα λέω όλα αυτά...

Γιατί μόλις ενημερώθηκα ότι το εκπληκτικό αυτό μυθιστόρημα ανέβηκε στο θέατρο στις 20 Δεκεμβρίου και αν σας ενδιαφέρει θα πρέπει να βιαστείτε, γιατί θα είναι μόνο για 40 παραστάσεις!


Το Αγγέλων Βήμα παρουσιάζει, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας “Αιρετικοί” την παράσταση "Ποιός σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα" του Σάιμον Στέφενς, που βασίζεται πάνω στο ομότιτλο best seller του Mark Haddon.

Η θεατρική εκδοχή του Σάιμον Στέφενς με τίτλο «The curious incident of the dog in the night – time», που ανέβηκε το 2012 στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, τιμήθηκε με 7 από τα 8 φετινά βραβεία Lawrence Olivier.

Παίζουν: Μάνος Καρατζογιάννης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους , Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Χρήστος Ευθυμίου, Γιάννης Γιαννούλης, Θεοδώρα Μαστρομηνά

Τοποθεσία: Θέατρο Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

Ημερομηνία: Από 20 Δεκεμβρίου 2013, για 40 παραστάσεις.Κάθε Παρασκευή και Κυριακή στις 20.00

Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 12 €, μειωμένο 10 €, ομαδικό 8 €

Πληροφορίες: Τηλ.: 210 5242211 & -213
www.aggelonvima.gr 

 
Ο Κρίστοφερ: Ένα νεαρό αγόρι-μαθηματική ευφυία. Πάσχει από μια μορφή αυτισμού. Ζει με τον πατέρα του, σε απόλυτη απομόνωση συντροφιά με τον υπολογιστή του, τα μαθηματικά και την αστρονομία. Βγαίνει μονάχα για να πάει με το σχολικό λεωφορείο στο ειδικό σχολείο όπου φοιτά μαζί με παιδιά βαριάς νοητικής υστέρησης.
Ο Εντ: Πατέρας του Κρίστοφερ. Άνθρωπος με περιορισμένες γνώσεις που εξ ανάγκης υποκαθιστά και την απούσα μητέρα.
Η Τζούντη: Μητέρα του Κρίστοφερ.Το μεγάλο αίνιγμα. Η τυχαία λύση.
Η Σιόμπαν: Δασκάλα του Κρίστοφερ και alter ego του. Αυτή που είναι το στόμα και η έκφραση της βούλησης του. Μέχρι που...

Η Περιπέτεια: Kάποιο βραδυ, ο Κρίστοφερ βρίσκει το σκύλο μιας γειτόνισσάς του νεκρό με μια τσουγκράνα καρφωμένη στα πλευρά του. Τότε, με απόλυτη όσο και απροσδόκητη υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα και παρά την αντίθετη εντολή του πατέρα του, ο Κρίστοφερ ξεκινά μια έρευνα για να ανακαλύψει «Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχτα». Στην ουσία, αυτό που αναζητά και που, εν τέλει βρίσκει είναι η κρυμμένη αλήθεια όλων.


Καλή σας διασκέδαση και τα λέμε στα εκδοτήρια των εισιτηρίων...
Ελιζιάννα Χριστοδούλου, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια SIT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...