17 Ιαν 2014

Συνταγή για σπιτική πλαστελίνη που τρώγεται άφοβα!


Παρόλο που στο παρελθόν έχουμε δημοσιεύσει τη συνταγή της σπιτικής πλαστελίνης, είπα πως θα ήταν χρήσιμο να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι... Βρήκα, λοιπόν, αυτή την ανάρτηση στο mitrikosthilasmos και την αναδημοσιεύω για να θυμηθούμε αυτή την ωραία συνταγή παιχνιδιού... Στο τέλος, υπάρχει και συνταγή για τη δημιουργία σπιτικών χρωμάτων ζαχαροπλαστικής...



Η πλαστελίνη είναι ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι μπορούμε να την αγοράσουμε ή να τη φτιάξουμε μόνοι μας, σήμερα όμως μαθαίνουμε μια συνταγή για σπιτική πλαστελίνη που τρώγεται άφοβα!

Η παρακάτω συνταγή για σπιτική, βρώσιμη πλαστελίνη μας έρχεται από την Playgroup Hellas ανακουφίζοντας τις μανούλες που αγχώνονται από τον κίνδυνο κάποιο κομμάτι πλαστελίνης να καταλήξει στο στόμα των μικρών παιδιών που μέσα στην έξαψη της περιέργειας δεν διστάζουν να... δοκιμάσουν τα δημιουργήματά τους!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

    1 κούπα αλεύρι
    1/2 κούπα αλάτι
    2 κ.γ. κρεμόριο (θα το βρείτε επίσης σαν Ξινό ή Creme tartar)
    1 κ.σ. λάδι
    1 κούπα νερό
    (χρώμα, άρωμα)

Εκτέλεση: Ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και το κρεμόριο σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το λάδι και το νερό και ζεσταίνετε 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσει ελαστική μορφή.


Για να φτιάξουμε σπιτικά χρώματα ζαχαροπλαστικής, πλένουμε τα λαχανικά, τα στεγνώνουμε, τα κόβουμε σε ψιλές φέτες και τα ψήνουμε στον φούρνο, στον αέρα, στους 150° μέχρι να αποξηραθούν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα κάνουμε σκόνη στο γουδί ή στο μπλέντερ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...