24 Ιαν 2014

Βιβλία -Όλοι μαζί στον μπλε καναπέ!

1ο Βιβλίο: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΝΑΠΕ

Το πρώτο που σου τραβάει την προσοχή σε αυτό το βιβλίο είναι το πολύ όμορφο και χαρούμενο εξώφυλλο. Η εικόνα με το παιδάκι που χοροπηδάει στον καναπέ (έναν μπλέ στο βιβλίο) είναι εικόνα που ζούμε καθημερινά όλοι οι γονείς.


Ο Κωστής και η Τίνα, τα δύο αδέλφια της ιστορίας, μαζί με τις δύο γάτες τους, την Τούμπα και την Θρούμπα, ζούνε μεγάλες περιπέτειες πάνω στον μπλέ καναπέ τους. Τι κι αν η μαμά τους προσπαθεί να τους σταματήσει. Ο καναπές μετατρέπεται σε τραμπολίνο, σε ένα μεγάλο μπλέ υποβρύχιο και άλλα πολλά. Ανεξάντλητη η παιδική φαντασία. Μέχρι που ένας καινούριος μεγάλος καναπές θα έρθει να αντικαταστήσει τον παλιό και ξεχαρβαλωμένο μπλε. Θα τον αγαπήσουν το ίδιο οι δύο μας φίλοι?

Ο Tim Hopgood έγραψε και στόλισε με εικόνες αυτή την όμορφη ιστορία και η Γιάννα Σκαρβέλη έκανε την απόδοση στα ελληνικά. Με μια πολύ πρωτότυπη εικονογράφηση που ζωντανεύει τις ιστορίες των δύο παιδιών όχι μόνο μέσα από τις εικόνες αλλά και μέσω της αφής αφού διάφορα υλικά χρησιμοποιούνται σαν ταπετσαρία προκειμένου να αποδοθεί καλύτερα η ιστορία.

Για παιδιά από 4 ετών

2ο Βιβλίο: ΤΟ ΨΑΡΙ ΤΟΥ ΧΑΡΗ

Όλα τα παιδάκια κάποια στιγμή ζητάνε ένα κατοικίδιο. Και όλοι οι γονείς αμφιταλαντεύονται για το αν θα πρέπει να το πάρουν αλλά και για το πώς θα μιλήσουν στο παιδί για τις ευθύνες που έχει η φροντίδα ενός ζώου.

Όπως όλα τα παιδιά λοιπόν έτσι και ο ήρωας της ιστορίας μας, ο Χάρης, θέλει ένα κατοικίδιο. Δεν έχει προτιμήσεις. Του φτάνει ένα οποιοδήποτε ζωάκι. Πώς να πείσει τους γονείς του όμως; Η λύση έρχεται από εκεί που δεν το περιμένει και ο Χάρης βρίσκει στο δρόμο ένα ψάρι. Ο Χάρης φιλοξενεί το ψαράκι στην μπανιέρα του και το φροντίζει καλύτερα από ότι θα περίμενε κανείς. Δένεται μαζί του αλλά όταν έρχεται η στιγμή δεν το κρατάει φυλακισμένο γιατί αντιλαμβάνεται ότι το μικρό ψαράκι είναι δυστυχισμένο έτσι περιορισμένο στην μπανιέρα. Αλλά μια ακόμα έκπληξη έρχεται να τον ανταμείψει….

Μια ιστορία για την φιλία, την ευθύνη και την ωριμότητα αριστοτεχνικά αλλά και πολύ απλά ειπωμένη από την Geraldine Elschner και όμορφα εικονογραφημένη από την Daniela Bunge. Θα βοηθήσει τους γονείς να απαντήσουν στο πιεστικό ερώτημα των παιδιών για ένα ζώο στο σπίτι.

Για παιδιά από 4 ως 7 ετών

Και τα δύο βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

www.eimaimama.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...