27 Φεβ 2014

Camera Mouse - Η εφαρμογή που έκανε πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να χαμογελάσουν!

 (Εικ. 1) Ο συγχρονισμός των κινήσεων του προσώπου του Κυριάκου, με αυτές του ποντικιού του!

Η εφαρμογή "Camera Mouse", είναι το αποτέλεσμα μιας καινοτομικής και πραγματικά σπουδαίας ιδέας, που αξίζει και να επαινέσουμε, αλλά και να διαδώσουμε!

Ο στόχος της εφαρμογής, είναι να βοηθήσει όλους όσους αντιμετωπίζουν κάποια δυσκολία στο χειρισμό του υπολογιστή τους.

Ο τρόπος λειτουργίας της, είναι κυριολεκτικά επαναστατικός! Μετά την εγκατάστασή της και την εκκίνησή της, η εφαρμογή χρησιμοποιεί την κάμερα του υπολογιστή, και ανιχνεύοντας τις κινήσεις τους προσώπου, ελέγχει το ποντίκι! (Εικ. 1)

(Εικ. 2) Οι ρυθμίσεις των προσωπικών επιλογών του Κυριάκου

 Έτσι, όλοι όσοι δεν μπορούν για οποιονδήποτε λόγο να χειριστούν το ποντίκι του υπολογιστή τους, με την βοήθεια του "Camera Mouse", θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή και το διαδίκτυο, για την ενημέρωση, αλλά και την διασκέδασή τους.


Ας δούμε όμως και έναν βασικό οδηγό για την χρήση της εφαρμογής

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης της εφαρμογής, θα επιλέξετε το άνοιγμα της εφαρμογής στον υπολογιστή σας. Όπως και στην εικόνα 1, θα εμφανιστεί το αρχικό παράθυρο της εφαρμογής. Εσείς, θα επιλέξετε ένα σημείο του προσώπου σας, στο οποίο θα εστιάζει η κάμερα για να ελέγχει το ποντίκι (πχ μύτη, μέτωπο).

Αφού ολοκληρώσετε την διαδικασία συγχρονισμού του ποντικιού και ενός σημείου του προσώπου σας και εξοικειωθείτε στις βασικές κινήσεις, θα επιλέξετε το άνοιγμα των ρυθμίσεων, ώστε να προσαρμόσετε τις λειτουργίες του ποντικιού (πχ αριστερό "κλικ", δεξί "κλικ"). (Εικ. 2)

Από αυτό το σημείο, θα πρέπει ο κάθε χρήστης, να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιεί τα "κλικ" του ποντικιού του, την ταχύτητα των κλικ, αλλά και τις όποιες επιπλέον ρυθμίσεις τον ενδιαφέρουν.

*Ενημερωτικά, μαζί με την εγκατάσταση της εφαρμογής, θα έχετε στον υπολογιστή σας και ένα αρχείο σε μορφή "pdf", με αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις ρυθμίσεις (το αρχείο είναι στην Αγγλική Γλώσσα).

Δείτε το Βίντεο με τις βασικές ρυθμίσεις της εφαρμογής

Σε αυτό το σημείο, είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε, πως η όλη προσπάθεια για την δημιουργία του λογισμικού "Camera Mouse", ξεκίνησε από το "Boston College" της Μασαχουσέτης (ΗΠΑ).

Μια ομάδα φοιτητών και καθηγητών του Πανεπιστημίου, έχοντας σκοπό να φτιάξουν μια εφαρμογή για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους με κινητικά προβλήματα, εργάστηκαν ανιδιοτελώς και δημιούργησαν αυτήν την εντελώς δωρεάν και ελεύθερη για όλους εφαρμογή!

Η πρώτη έκδοση του "Camera Mouse" κυκλοφόρησε το 2007. Έκτοτε, έχουν υπάρξει σημαντικές βελτιώσεις και όπως προαναφέραμε στον τίτλο του άρθρου, η εφαρμογή μέχρι σήμερα, έχει βοηθήσει περισσότερους από δύο εκατομμύρια συνανθρώπους μας!

Υ.Γ. Είναι μία από τις κορυφαίες εφαρμογές που έχουμε ποτέ μας παρουσιάσει στο "dwrean.net". Και πραγματικά, αισθανόμαστε μεγάλη χαρά, να φιλοξενούμε στη σελίδα μας λογισμικό, το οποίο έχει στόχο να βοηθήσει στη βελτίωση της καθημερινότητας του ανθρώπου, διότι, αυτός θα πρέπει να είναι και ο πραγματικός - μοναδικός σκοπός της τεχνολογίας!


Έκδοση: 2.1
Μέγεθος: 12Mb (12.8Mb συνολικός χώρος στο δίσκο)
Λειτουργικό σύστημα: Windows XP, Vista, 7, 8
Κατασκευαστής: Boston College (Prof. James Gips, Prof. Margrit Betke)
Πηγή: Cameramouse.org
Συντάκτης του άρθρου: Ευθύμης Μαυρομάτης


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...