7 Μαρ 2014

Τουρνουά πόκερ «Ante 4 Autism»




Ο Doug Krinsky, πατέρας ενός αγοριού με αυτισμό, αποφάσισε να διοργανώσει ένα τουρνουά πόκερ προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη. Μετά από έξι χρόνια, η προσπάθειά του κρίνεται άκρως επιτυχημένη.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Michael όταν ήταν μόλις 18 μηνών. Κάναμε με τη γυναίκα μου ότι μπορούσαμε για να τον βοηθήσουμε, ωστόσο χρειάστηκε να περάσουν δυόμισι χρόνια προκειμένου να λάβουμε την επίσημη διάγνωση για τον αυτισμό. Αν και εκείνη τη στιγμή δεν το γνωρίζαμε, το ταξίδι μας μόλις είχε ξεκινήσει».


Στη σημείο αυτό αρχίζει η Οδύσσεια της οικογένειας με κρατικούς φορείς, ασφαλιστικές εταιρείες, το εκπαιδευτικό σύστημα, το σύστημα υγείας κτλ. Στο σημείο αυτό, οι επιλογές είναι συνήθως δύο: ή πας με τα «νερά» του συστήματος ή αποφασίζεις να χαράξεις τη δική σου πορεία.

Ο Doug αποφάσισε το δεύτερο. Σε συνεργασία με τον οργανισμό Autism Speaks, διοργάνωσε το 2009 ένα μικρό τουρνουά πόκερ προκειμένου να ευαισθητοποιήσει για το θέμα τον κλάδο στον οποίο εργάζεται (έπιπλα και στρώματα). Το τουρνουά αυτό ονομάστηκε «Ante 4 Autism», ποντάρισμα για τον αυτισμό σε ελεύθερη μετάφραση. Η ιδέα ήταν καλή και το κοινό στήριξε την προσπάθεια του Doug. Φέτος, στην έκτη του χρονιά, το τουρνουά συγκέντρωσε περισσότερους από 20 χορηγούς και περισσότερους από 100 παίκτες, μεταξύ αυτών ορισμένοι επαγγελματίες. Το άγνωστο τουρνουά του 2009 εξελίχθηκε φέτος σε σημαντικό γεγονός και διεξήχθη στο καζίνο Golden Nugget του Λας Βέγκας. Τα έσοδα πλησιάσαν τα 50.000 δολάρια

«Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα γινόταν τόσο γνωστό, ωστόσο κάθε χρόνο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Του χρόνου σκεφτόμαστε τη ζωντανή μετάδοση του τελικού τραπεζιού μέσω διαδικτύου».

Σύμφωνα με τον Doug, αυτό συμβαίνει επειδή ολοένα και περισσότερος κόσμος ευαισθητοποιείται γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Το κυριότερο μήνυμα που επιθυμεί να περάσει σε όλους τους γονείς είναι να μην το βάζουν κάτω: «Συνειδητοποίησα ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου ενδιαφέρεται κι επιθυμεί να βοηθήσει τις οικογένειες. Ωστόσο, έμαθα επίσης πως δεν υπάρχει κανείς αρμοδιότερος από εσάς για να στηρίξει το παιδί σας. Εγώ χάραξα τη δική μου πορεία και θα συνεχίσω σε αυτή για όσο αντέχω».

Ελιζιάννα Χριστοδούλου, Παιδιατρική Eργοθεραπεύτρια SIT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...