28 Απρ 2014

Η φροντίδα των εγγονιών μειώνει τον κίνδυνο Alzheimer στις γιαγιάδες!

Σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αυστραλία, οι γιαγιάδες που ασχολούνται με τα εγγόνια τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν την νόσο Alzheimer σε σχέση με άλλες συνομήλικες τους γυναίκες.

Οι ερευνητές μελέτησαν 186 γυναίκες ηλικίας 56 – 68 ετών, από τις οποίες οι 120 ήταν γιαγιάδες. Όλες πήραν μέρος σε τρία διαφορετικά tests και από την ομάδα των γιαγιάδων, οι γυναίκες εκείνες που περνούσαν τουλάχιστον μία μέρα την εβδομάδα φροντίζοντας το εγγόνια τους είχαν καλύτερα αποτελέσματα στα δύο από τα τρία tests.

Μην βιαστείτε όμως να σταματήσετε τα παιδιά σας από τον παιδικό σταθμό, γιατί, όπως φάνηκε στην έρευνα, οι γιαγιάδες που φρόντιζαν τα εγγόνια τους για 5 ή περισσότερες μέρες την εβδομάδα δεν τα πήγαν και τόσο καλά στα test που αφορούσαν την μνήμη, ενώ ταυτόχρονα θεωρούσαν ότι τα παιδιά τους είχαν υπερβολικές απαιτήσεις από αυτές.

Ο Doctor Margery Gass, από το North American Menopause Society που διεξήγαγε την έρευνα υποστήριξε ότι για όλα τα πράγματα θα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο. Η στενή σχέση των γιαγιάδων με τα παιδιά προσφέρει πολλά οφέλη τόσο στα παιδιά όσο και στις γιαγιάδες, αλλά η συγκεκριμένη έρευνα είναι η πρώτη που προσπαθεί να συσχετίσει την φροντίδα των εγγονιών με την πνευματική οξύτητα των γιαγιάδων και γι’ αυτό στο μέλλον το θέμα θα πρέπει να ερευνηθεί περισσότερο.

Η γνώμη σας:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...