12 Ιουν 2014

Φασολο-γράμματα.... φασολο-λέξεις!

www.yourtherapysource.com
Φασολομαζέματα...

Μια δραστηριότητα για όλα τα παιδιά που παρακολουθούν τάξεις του Δημοτικού... και πιο πολύ για εκείνα που έχουν χαμηλό κίνητρο για την εμπλοκή σε μαθησιακές και γραφοκινητικές εργασίες...

Ένα παιχνίδι που κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον !

Χρειαζόμαστε φασόλια, στα οποία έχουμε γράψει ένα γράμμα ή αριθμό στο καθένα.

Μια λαβίδα, προαιρετικά, αν θέλετε να ενισχύσετε τη λεπτή κινητικότητα, τη μυϊκή ένταση των δαχτύλων, τη σύλληψη και διαχείριση εργαλείων, και να δυσκολέψετε τον οπτικοκινητικό συντονισμό.

Και εννοείται, έναν πίνακα με γράμματα/λέξεις/αριθμούς. Το μέγεθος του πίνακα μπορεί να ποικίλει ανάλογα τις κινητικές ή μη δυσκολίες του παιδιού (ή ακόμα τις δυσκολίες συντονισμού). Ο πίνακας μπορεί να περιέχει απλά γράμματα, λέξεις, πράξεις ή ό,τι άλλο θέλετε να ασχοληθείται..

Εμπλουτίζοντας αισθητηριακά το παιχνίδι μπορείτε να ρίξετε τα φασόλια μέσα σε ένα κουτί/ταπερ με φακές, ρύζι ή βαμβάκι και να τα παίρνει από εκεί.

Επιπλέον, για να δυσκολέψετε κινητικά τη δραστηριότητα μπορείτε να ζητήσετε από το παιδί να μεταφέρει ενα-ενα τα φασόλια με κουτάλι από τη μια μεριά του δωματίου, που τα έχουμε τοποθετήσει, στην άλλη μεριά που βρίσκεται ο πίνακας.

Καλά μαγειρέματα!!!

Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...