29 Οκτ 2014

Tips: Μαθαίνω να κάνω κύκλους πριν πιάσω το μολύβι

Πριν οδηγήσετε τα παιδιά στα χαρτιά και τα μολύβια για να τα εκπαιδεύσετε στη σχεδίαση του κύκλου ΠΑΙΞΤΕ μαζί τους!!


Χρησιμοποιήστε τα χέρια για να του δείξετε τη σωστή φορά: Η νοητή σχεδίαση ενός κύκλου με το δεξί και το αριστερό χέρι ταυτόχρονα θα δώσει στο παιδί την εμπειρία της σωστής φοράς -τόσο για τους δεξιόχειρες όσο και για τους αριστερόχειρες. Χρησιμοποιήστε όλο το εύρος κίνησης ενός χεριού έχοντάς το σε πλήρη έκταση. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα πόδια. Να θυμάστε: Η κίνηση των χεριών/ποδιών είναι ίδια με τη σωστή φορά σχεδίασης ενός κύκλου.

Χρησιμοποιήστε διάφορα εργαλεία πριν πιάσετε το μολύβι: Πινέλα, ξυλάκια, κηρομπογιές, κιμωλίες, δαχτυλομπογιές, δάχτυλα σε αφρό και άμμο, ράβδους, καθαριστικά πίπας, πλαστελίνες κ.α. Δώστε τους την ευκαιρία να πειραματιστούν και με μεγαλύτερα εργαλεία όπως μια σφουγγαρίστρα. Μια σφουγγαρίστρα σε χρώμα θα είναι μια πρόκληση, αλλά και μια ιδιαίτερη εμπειρία για ένα παιδί να τη χειριστεί.  Σχεδιάστε - Ζωγραφίστε με μια σφουγγαρίστρα επάνω σε μεγάλα χαρτιά ρολό ενωμένα μεταξύ τους.

Χρησιμοποιήστε το σώμα σας: Κυκλώστε με το σώμα σας αντικείμενα, πιαστείτε από τα χέρια για να δημιουργήσετε έναν κύκλο, ζητήστε του να δημιουργήσει κύκλους με τα δάχτυλά του, με τα χέρια και τα πόδια του.

Λίγο πριν το χαρτί και το μολύβι: Πριν δώσετε εργασιούλες στα πιτσιρίκια, αρχίστε με το "Κυκλώνω τα αντικείμενα". Στην περίπτωση που το κάνετε σε κάποιον πίνακα, δοκιμάστε αφού ολοκληρώσει το κύκλωμα των αντικειμένων να σβήσει το κάθε κυκλάκι με το δάχτυλό του.



Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...