27 Φεβ 2015

5 Δραστηριότητες με υλικά που έχετε στο σπίτι

Ο καιρός δεν σας επιτρέπει να βγείτε έξω με τα παιδιά και τα παιχνίδια τους τα έχουν βαρεθεί; Δείτε 5 εύκολες και ανέξοδες δραστηριότητες που θα τα ενθουσιάσουν, θα βελτιώσουν ορισμένες δεξιότητες και εσάς θα σας λύσουν τα χέρια!

1. Δραστηριότητα: "Mission impossible"
Τοποθετήστε νήματα-σπάγκο (ή εναλλακτικά χαρτοταινία) όπως δείχνει η διπλανή εικόνα και προτρέψτε τα παιδιά να περάσουν ανάμεσα (όπως ο Tom Cruise στην ταινία Mission Impossible). Ο διάδρομος του σπιτιού σας ενδείκνυται για αυτό το παιχνίδι. Θυμηθείτε να τοποθετήσετε πολλά νήματα σε διάφορα ύψη και με διαφορετική κλίση.
Έντονα προκλητική και ταυτόχρονα διασκεδαστική δραστηριότητα, μέσω της οποίας ενισχύεται ο κινητικός σχεδιασμός, ο ιδεασμός, η πράξη και η ισορροπία.




2. Δραστηριότητα: Τρίλιζα στο πάτωμα
Χρησιμοποιήστε 10 χάρτινα πιάτα και ζωγραφίστε στην πίσω επιφάνειά τους τα αντίστοιχα σύμβολα (στα 5 ζωγραφίστε Χ και στα άλλα 5 σχεδιάστε Ο). Για να οριοθετήσετε το ταμπλό του παιχνιδιού χρησιμοποιήστε χαρτοταινία, η οποία κολλά σε πάτωμα ή μοκέτα και αφαιρείται εύκολα χωρίς να αφήνει σημάδια. Εύκολο δυαδικό παιχνίδι που ενισχύει τη συγκέντρωση προσοχής τον ιδεασμό και την επίλυση προβλήματος.


3. Δραστηριότητα: Κυψελωτή τέχνη
Απλώστε στο πάτωμα χαρτί (ρολό του μέτρου ή φύλλα εφημερίδας) και τυλίξτε τα ποδαράκια με κυψελωτό περιτύλιγμα που σας έχει περισσέψει από παλιές συσκευασίες. Αφήστε το να πατήσει σε ένα πλαστικό πιάτο γεμάτο μπογιά (τέμπερα κατά προτίμηση) και αφήστε το να δημιουργήσει τέχνη μέσω μιας πρωτότυπης αισθητηριακής δραστηριότητας.


 4. Δραστηριότητα: Bowling με τα δάχτυλα
Θα χρειαστείτε και πάλι χαρτοταινία για να οριοθετήσετε τον διάδρομο, έναν γυάλινο βόλο-μπίλια και 10 γόμες μολυβιού. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να πετύχει και να ρίξει όσες πιο πολλές μπορεί, σπρώχνοντας την μπίλια με τον δείκτη. Η δραστηριότητα βοηθά στην αντίθεση αντίχειρα-δείκτη, στον έλεγχο της δύναμης και ενισχύει τη λεπτή κινητικότητα.


5.Δραστηριότητα: Ping Pong με μπαλόνια
Εκτός από το μπαλόνι θα χρειαστείτε 2 πλαστικά πιάτα και 2 χάρακες (ή 2 γλωσσοπίεστρα) τους οποίους θα κολλήσετε στην πίσω επιφάνεια των πιάτων, με ταινία ή σελοτέιπ, για να φτιάξετε τις ρακέτες. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να χτυπάμε το μπαλόνι προς τον συμπάικτη και να προσέχουμε να μην μας πέσει κάτω!
Η δραστηριότητα αυτή ενισχύει τη συγκέντρωση προσοχής, τον έλεγχο της δύναμης καθώς και τον οπτικοκινητικό συντονισμό.

Καλή διασκέδαση!!! 

                                                                                 Ελιζιάννα Χριστοδούλου
                                                                                   Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια SIT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...