20 Απρ 2015

Κάρτες Συναισθημάτων
Τι μπορούμε να αλλάξουμε ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να πετύχουν πιο πολλά στη ζωή τους;
Που οφείλεται η αποτυχία ανθρώπων με υψηλό δείκτη νοημοσύνης και η επιτυχία άλλων με μέτριο δείκτη; Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι μια ικανότητα που περιλαμβάνει αυτοέλεγχο, ζήλο και υπομονή και την αναζήτηση  κίνητρων του καθενός για τον εαυτό του.
Αυτές οι δεξιότητες μπορούν να διδαχθούν στα παιδιά. Έτσι, θα τους προσφέρουμε μια καλύτερη ευκαιρία να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, αναπτύσσοντας τη συναισθηματική νοημοσύνη. Να διαβάζουμε τα δικά μας συναισθήματα και των άλλων, να χειριζόμαστε με ηρεμία τις σχέσεις μας, να ελέγχουμε τις παρορμήσεις. Όπως ακριβώς το έθεσε ο Αριστοτέλης: «να έχουμε τη σπάνια ικανότητα να θυμώνουμε με το σωστό πρόσωπο, στο σωστό βαθμό, τη σωστή στιγμή, για τη σωστή αιτία, και με το σωστό τρόπο».

Οι κάρτες που φιλοξενούμε σήμερα είναι για να καταλάβουν οι μικροί μας φίλοι το κάθε διαφορετικό συναίσθημα, να το περιγράψουν και να τεθούν ερωτήματα όπως τι κάνει αυτό το παιδί τώρα; Πως θα μπορούσε να το κάνει διαφορετικά; Τι ζητάει με αυτή τη συμπεριφορά; Πως θα μπορούσε να το πει με λόγια; και άλλες ερωτήσεις, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού
Εκτυπώστε τις και παίξτε μαζί με τα παιδιά!
 

Η γνώμη σας:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...