15 Ιουλ 2015

10 παιχνίδια για την αυλή ή την βεράντα

Αν ανήκετε στους τυχερούς που έχουν αυλή ή έστω μια μεγάλη βεράντα, τώρα το καλοκαίρι αφήστε τα παιδιά σας να διασκεδάζουν εκεί με πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες. Ας δούμε μερικές ιδέες:

    Αγοράστε τους ένα σπιτάκι ή μια σκηνή ή κατασκευάστε εσείς ένα χρησιμοποιώντας μια μεγάλη χάρτινη κούτα. Τα παιδιά θα λατρέψουν τον δικό τους προσωπικό καταφύγιο.

    Φυτέψτε μαζί τους διάφορα φυτά και αναθέστε στα παιδιά να τα φροντίζουν.

    Βάλτε μια μικρή φουσκωτή πισίνα και αφήστε τα να τσαλαβουτάνε.

    Γεμίστε μια μεγάλη λεκάνη με νερό και αφήστε τα  να παίζουν με τα ψαράκια ή τα καραβάκια τους, αν δεν θέλετε να βουτάνε τα ίδια στη πισίνα.

    Φτιάξτε τους ένα μικρό γυμναστήριο. Ένα τέρμα ποδοσφαίρου, μια μπασκέτα, στεφάνια, κορίνες, μπάλες και οτιδήποτε άλλο αρέσει στα παιδιά σας, αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον όταν παίζεται σε εξωτερικό χώρο.

    Κυνήγι θησαυρού. Αφιερώστε λίγο χρόνο να διοργανώσετε ένα κυνήγι θησαυρού στην αυλή σας και βοηθήστε το μικρό σαν να τον ανακαλύψει.

    Διοργανώστε ένα πικ- νικ. Τι πιο διασκεδαστικό για τα παιδιά από ένα πικ- νικ στον κήπο ή την βεράντα σας;

    Παίξτε με πλαστελίνες, δαχτυλομπογιές κλπ. Αφήστε τα παιδιά να δημιουργήσουν ελευθέρα χωρίς να σκέφτεστε ότι θα σας λερώσουν τα χαλιά του σπιτιού.

    Κάντε σαπουνόφουσκες. Όλα τα παιδιά λατρεύουν τις σαπουνόφουσκες και η αυλή είναι ο καλύτερος χώρος για αυτές.

    Φτιάξτε μια μικρή παιδική χαρά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια κούνια και μια τσουλήθρα και το παιδί σας δεν θα θέλει να μπει στο σπίτι.


Να θυμάστε ότι υπάρχουν πολλές δραστηριότητες, που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας σε έναν εξωτερικό χώρο, γι’ αυτό εκμεταλλευθείτε το καλοκαίρι και διασκεδάστε μαζί τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...