9 Δεκ 2015

Ένας "διαφορετικός" Άγιος Βασίλης!

Όσοι γονείς έχουν παιδιά που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό ή βρίσκονται μέσα στο αυτιστικό φάσμα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι θόρυβοι, η πολυκοσμία και η σωματική επαφή είναι στοιχεία που τους προκαλούν άγχος και ένταση. Απλά καθημερινά πράγματα που για τα αλλά παιδιά είναι εύκολα, για τα παιδιά με αυτισμό αποτελούν πραγματική δοκιμασία, καθώς δεν μπορούν να διαχειριστούν όλα αυτά τα ερεθίσματα.

Ο μικρός Brayden Deely, που έχει διαγνωστεί με αυτισμό από τριών ετών, ήθελε πολύ να δεi τον Άγιο Βασίλη και να φωτογραφηθεί μαζί του, αλλά η φασαρία και η ουρά στο εμπορικό κέντρο του προκαλούσαν άγχος. Επίσης, του ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να καθίσει στην αγκαλιά ενός ξένου (ακόμα κι αν αυτός ήταν ο αγαπημένος του άγιος) και να χαμογελάσει.

Κι όμως ο Άγιος Βασίλης δεν ξέχασε τον Brayden και όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Μέσω του προγράμματος «Caring Santa», τα παιδιά με ειδικές ανάγκες έχουν την ευκαιρία να γνωρίζουν τον Άγιο Βασίλη σε ένα ήσυχο και απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον χωρίς θορύβους ή άλλα ενοχλητικά ερεθίσματα.
Έτσι, όταν η μαμά του πήγε τον Brayden στο συγκεκριμένο event, ο Άγιος Βασίλης δεν περίμενε βαριεστημένα στην πολυθρόνα του, αλλά έκατσε στο πάτωμα και έπαιξε μαζί του. Χωρίς να τον πάρει αγκαλιά με το ζόρι, χωρίς να τον αγχώσει να χαμογελάσει για να φωτογραφηθούν, ο υπέροχος αυτό κύριος έπαιξε ήσυχα μαζί του και χάρισε στον Brayden μια αξέχαστη εμπειρία, δείχνοντας σε όλους ότι υπάρχουν λύσεις, αρκεί να θέλουμε να τις βρούμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...