9 Δεκ 2015

Matrix Ball -Μια μπάλα για διαφορετικές χρήσεις!! (video)

Μια διαφορετική μπαλίτσα απο τις άλλες, μιας και το σχέδιο της επιτρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε ποικιλοτρόπως.

Στο http://therapyfunzone.net μας προτείνουν κάποιες δραστηριότητες, αλλά εκτός αυτού μας ενημερώνουν πως μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και για την απασχόληση των χεριών όπως χρησιμοποιούμε και τις stress balls.

Για να την κάνουμε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα αυτή τη μπαλίτσα, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα άνοιγμα (κόψιμο), και με τη σωστή τοποποθέτηση πίεσης και θέσης των δαχτύλων να  ψάχνουν οι μικροί μας φίλοι τα κρυμμένα αντικείμενα. Φυσικά, όπως προαναφέραμε θα ήταν και πολύ χρήσιμη με παιδιά με αναζήτηση της κινητικότητας ακόμα και σε καθιστή θέση σε μια καρέκλα. Τέτοιου είδους προσαρμογές, πολλές φορές είναι απαραίτητες για να αυξήσουμε τον χρόνο εστίασης και συγκέντρωσης σε μια δραστηριότητα χωρίς να υπάρχει άσκοπη κινητικότητα των χεριών.

Συνοπτικά, θα λέγαμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη μπάλα τόσο ως μέσο προσαρμογής σε ένα παιδί με δυσκολίες συγκέντρωσης και έντονη κινητικότητα, όσο και στη βελτίωση του οπτικοκινητικού συντονισμού, της λεπτής κινητικότητας και γενικότερα των επιδέξιων χειρισμών.


Δείτε παρακάτω το βιντεάκι, το οποίο μας δείχνει ένα παιχνίδι "ελευθέρωσης των ζώων " απο το κλουβί τους:



Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...