28 Ιουλ 2011

Μικρόπολις 2011

18.000 «ευχαριστώ», ένα για τον κάθε μικρό και μεγάλο επισκέπτη της Μικρόπολις 2010 γιατί… κι εμείς περάσαμε θαύμα!
Πρώτη στο είδος της, η Μικρόπολις ένωσε τους γνωστότερους και πιο αγαπημένους φορείς για χάρη των παιδιών!  Από τις 23 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου, 18.000 «Μικροπολίτες» αλλά και δάσκαλοι, γονείς και συνοδοί ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν παίζοντας με την καρδιά τους!

Μέσα από παιχνίδια δημιουργίας και γνώσης οι Μικροπολίτες διεκδίκησαν κι εκφράστηκαν, λειτούργησαν σε ομάδες, πήραν αποφάσεις και απέκτησαν εμπειρίες σε 8 συναρπαστικές Γειτονιές: Υγιεινή διατροφή, Αθλητισμός, Οδική ασφάλεια, Περιβάλλον,  Ανθρώπινα Δικαιώματα,  Τεχνολογία,  Υπεύθυνη Υιοθεσία Σκύλου και Δημιουργικότητα!
Συνολικά, στη Μικρόπολις 2010 τις δυνάμεις τους ένωσαν 19 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Σύλλογοι, 2 Δημοτικοί και 2 ιδιωτικοί φορείς υλοποιώντας πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις σε 30 stages!
Γνώση!  Ψυχαγωγία! Δράση! Συμμετοχή!  Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση! Και πολύ παιχνίδι!   Αυτή είναι η Μικρόπολις! Μια πόλη θαύμα για τους αυριανούς ενεργούς πολίτες.

Λίγα λόγια για τη Μικρόπολις
Λειτουργώντας ως «ομπρέλα» για φορείς με συνεχές και αποδεδειγμένο έργο, η Μικρόπολις φέρνει τα παιδιά σε άμεση επαφή με όλους εκείνους τους «μεγάλους» που κάνουν τη διαφορά: ερευνητικές ομάδες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, ινστιτούτα, μουσεία  και πρωτοβουλίες ιδιωτικές και της κοινωνίας των πολιτών.
Τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα της Μικρόπολις χωρίζονται σε θεματικές ενότητες, τις «Γειτονιές» και δίνουν σε μαθητές Δημοτικού και παιδιά την ευκαιρία να μάθουν μέσα απ΄το παιχνίδι τί σημαίνει στην πράξη «ενεργός πολίτης».
Συνδυάζοντας την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση,  τη ψυχαγωγία, τον εθελοντισμό και την εταιρική κοινωνική ευθύνη, η Μικρόπολις πρωτοπορεί προσφέροντας στους «Μικροπολίτες» ένα προσεγμένο μπουκέτο διαδραστικών εμπειριών σε θέματα ποιότητας ζωής.
Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η Μικρόπολις είναι μια πραγματικά ξεχωριστή εκπαιδευτική  διοργάνωση, αποκλειστικά αφιερωμένη στους πολίτες του αύριο!
Η Μικρόπολις 2010 πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολις στο Γκάζι αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις! 
Τα λέμε και πάλι στη Μικρόπολις 2011 με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις και δράση! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...