28 Αυγ 2011

Διοργάνωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών

Η «Μικρόπολις», η μεγαλύτερη διοργάνωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών, οικογενειών και μαθητών γεμίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων με συναρπαστικές Γειτονιές, ενώ πραγματοποιείται και φέτος με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Ενώνει ξανά πανεπιστήμια, ινστιτούτα, μουσεία, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και γνωστές μη κυβερνητικές οργανώσεις με καινοτόμο εκπαιδευτικό έργο, σε δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για «Μικροπολίτες» ηλικίας 2-13 ετών.


Η συναυλία με την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής είναι μία από τις μεγάλες εκπλήξεις που περιμένουν μικρούς και μεγάλους στη φετινή “Μικρόπολις”.

Η «Μικρόπολις» φέρνει τα παιδιά σε άμεση επαφή με: ερευνητικές ομάδες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, ινστιτούτα, μουσεία και πρωτοβουλίες ιδιωτικές και της κοινωνίας των πολιτών.

Τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα της Μικρόπολις χωρίζονται σε θεματικές ενότητες, τις «Γειτονιές» και δίνουν σε μαθητές Δημοτικού και παιδιά την ευκαιρία να μάθουν μέσα απ΄το παιχνίδι τί σημαίνει στην πράξη «ενεργός πολίτης».

Συνδυάζοντας την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, τη ψυχαγωγία, τον εθελοντισμό και την εταιρική κοινωνική ευθύνη, η Μικρόπολις πρωτοπορεί προσφέροντας στους «Μικροπολίτες» ένα προσεγμένο μπουκέτο διαδραστικών εμπειριών σε θέματα ποιότητας ζωής.

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η Μικρόπολις είναι μια πραγματικά ξεχωριστή εκπαιδευτική διοργάνωση, αποκλειστικά αφιερωμένη στους πολίτες του αύριο.

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας
:
21, 22 & 23 Σεπτεμβρίου: 09.00 – 14.00 [Μόνο για σχολεία: προγραμματισμένες επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων απ΄ όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής].
Σαββατοκύριακο 24 & 25 Σεπτεμβρίου: 10.00 – 20.00 [Ευρύ κοινό: παιδιά και συνοδοί, προγραμματισμένες επισκέψεις Φορέων για το Παιδί].

Πηγή: http://www.mother.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...