30 Σεπ 2011

Διασκέδαση στο What’s up park στη ΧΑΝΘ

Το πρώτο εναλλακτικό πάρκο στην Ελλάδα βρίσκει «στέγη» στη Θεσσαλονίκη. Από την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, μικρότερα παιδιά, έφηβοι αλλά πολίτες κάθε ηλικίας θα μπορούν να αθληθούν και να διασκεδάσουν με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο στο πάρκο της ΧΑΝΘ, στο κέντρο της πόλης, σε έναν χώρο που μέχρι πρότινος έμενε αναξιοποίητος. Πίστες αναρρίχησης, στίβος περιπέτειας, πάρκο για σκέιτμπορντ, bungee – τραμπολίνο καθώς και πίστα του paintball είναι τα παιχνίδια τα οποία -παρουσία ειδικά εκπαιδευμένων γυμναστών του τμήματος Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης- θα μυήσουν τους νεαρούς στον κόσμο της «περιπέτειας».
Το «What’s up park» θα ανοίξει τις πύλες του στις 2 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, ενώ στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο χώρο με τηγ συμμετοχή των Stavento, Μύρωνα Στρατή, Professional Sinnerz και Μέλισσες!

Τα παιχνίδια του πάρκου
* Skate Park. Πρόκειται για μια κατασκευή μήκους 28 μέτρων, πλάτους8 μέτρων, με πληθώρα εμποδίων, τα οποία τοποθετήθηκαν έτσι ώστε το πάρκο να δίνει μια συνεχόμενη ροή στους ασκούμενους με κυκλική φορά.
* Bungee Τραμπολίνο. Έχει ύψος 7 μέτρα, καταλαμβάνει έκταση 100 τ.μ. και υπάρχει δυνατότητα να το χρησιμοποιούν τέσσερα άτομα ταυτόχρονα, βάρους από 12 έως 90 κιλά. Το άλμα μπορεί να φθάσει τα 9 μέτρα.
* Στίβος περιπέτειας. Οι επισκέπτες μπορούν να πετάξουν από γέφυρα σε γέφυρα σε ύψος μέχρι 15 μέτρων με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού. Περιλαμβάνει διαφορετικές διαδρομές με κλιμακούμενο βαθμό δυσκολίας και ύψη.
* Πίστα αναρρίχησης 3 πλευρών. Ένας τοίχος με εκατοντάδες πιασίματα και ιμάντες που κρατάνε καλά δεμένους τους αναρριχητές.
* Paintball. Από τα πιο ραγδαία αναπτυσσόμενα εξτρίμ σπορ. Δύο ομάδες αποτελούμενες από άτομα εξοπλισμένα με ειδικά όπλα, που αποκαλούνται μαρκαδόροι, προσπαθούν να μαρκάρουν τους αντιπάλους. Οι παίκτες χρησιμοποιούν προστατευτικό εξοπλισμό, έχουν όπλα που εκτοξεύουν μπίλιες με μπογιά που χρωματίζουν όταν βρίσκουν τον στόχο τους.

Η είσοδος στο πάρκο θα είναι ελεύθερη και μόνο στο Paintball, που έχει αναλώσιμα, θα κοστίζουν 10 ευρώ οι πρώτες 100 σφαίρες και 5 ευρώ κάθε επόμενη εκατοστάδα.

Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...