27 Οκτ 2011

Video games, λοιπόν... Γιατί όχι;

Οι περισσότεροι γονείς στις μέρες μας έχουν συνειδητοποιήσει την αξία του να περνούν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους. Το πρόβλημα, που προκύπτει συνήθως με το πώς θα διατεθεί ο ελεύθερος χρόνος μιας οικογένειας, είναι ότι σπάνια τα παιδιά βρίσκονται τόσο κοντά στην ηλικία, ώστε να καταφέρνουν οι γονείς να τα ικανοποιούν εξίσου όλα, με τις δραστηριότητες που επιλέγουν.

Εδώ λοιπόν έρχεται να δώσει τη λύση ένα video game για όλη την οικογένεια, μέσα από τις παιχνιδομηχανές, που διαθέτουν πλέον οι περισσότεροι από εμάς.

Κατά καιρούς η ενασχόληση με τα video games έχει κατηγορηθεί ως επιζήμια, μια και θεωρείται δεν αναπτύσσει ούτε την κοινωνικότητα του παιδιού, ούτε την οξυδέρκειά του. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο στο ακέραιο;

Και γιατί πρέπει να πιστέψουμε ότι το να διασκεδάσει όλη η οικογένεια με ένα παιχνίδι, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη της, είναι άσκοπο;

Μπορούμε κάλλιστα να επιλέξουμε ένα κατάλληλο παιχνίδι, αποφεύγοντας εκείνα, που προβάλλουν πολλή βία ή εκείνα, που δεν προσφέρουν τίποτα άλλο, παρά συνεχή δράση και ενναλαγές εικόνων, ικανοποιώντας τελικά περισσότερο το μάτι και αξιοποιώντας μόνο τα... αντανακλαστικά του παίκτη, παρά εξασκώντας το μυαλό του.

Το ίδιο πράγμα δηλαδή που έκαναν οι οικογένειες στο παρελθόν, με τα επιτραπέζια παιχνίδια, τώρα σε εμας δίνεται η ευκαιρία να το κάνουμε, νοικιάζοντας ή αγοράζοντας τα κατάλληλα video games από το video club της γειτονιάς μας.

Υπάρχει τεράστια γκάμα παιχνιδιών για τις παιχνιδομηχανές που κυκλοφορούν, τα οποία μάλιστα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις κάθε ηλικίας.

Επιπλέον κυκλοφορούν και διαδραστικά παιχνίδια, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν ακόμα πιο διασκεδαστικά για όλη την οικογένεια.

Προσέχουμε να επιλέξουμε παιχνίδια γνώσεων και μυαλού, ώστε να καταφέρνουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή τόσο την ενθάρρυνση της κοινωνικότητας, όσο και την ενθάρρυνση της κρίσης του παιδιού μας. 
 

Η γνώμη σας:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...