27 Οκτ 2011

Κίνδυνοι στους παιχνιδότοπους

Τα πιο πολλά παιδιά περνούν τις διακοπές τους παίζοντας έξω από το σπίτι, συχνά σε μια παιδική χαρά ή κάποιο άλλο παιχνιδότοπο. Όμως, ξέρατε ότι πολλές χιλιάδες παιδιά χρειάζονται θεραπεία σε τμήματα επειγόντων περιστατικών κάθε χρόνο, από τραυματισμούς που γίνονται σε τέτοιους χώρους;

Οι πιο πολλοί προκαλούνται από πτώσεις και παιχνίδια σκαρφαλώματος, όπως τα πλέγματα από μέταλλο ή σκοινί. Άλλοι γίνονται όταν τα παιδιά χτυπάνε από όργανα παιχνιδιού που μετακινούνται ή όταν πέφτουν και χτυπάνε σε υλικό που προεξέχει ή σε σκληρή επιφάνεια.


Οι παρακάτω ιδέες μπορεί να προστατεύσουν το παιδί σας από τραυματισμό στον χώρο που παίζει κάνοντάς σας να είστε πιο ήσυχες πλέον.

  • Ελέγξτε τον εξοπλισμό για κάθε παιχνίδι. Για παράδειγμα, εξαρτήματα που σχηματίζουν γωνίες ή ανοίγματα που μπορεί να παγιδέψουν το κεφάλι του παιδιού σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αιχμηρές άκρες, που ίσως κόψουν το δέρμα ή μπλέξουν με τα ρούχα του παιδιού σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο παιχνιδότοπος ή η παιδική χαρά είναι επιστρωμένα με υλικά που απορροφούν τους κραδασμούς, ώστε να βοηθάνε στην πρόληψη τραυματισμών από πέσιμο.
  • Δείξτε στο παιδί σας πώς είναι ασφαλές να παίζει και σε ποια παιχνίδια δεν πρέπει να πηγαίνει ή ακόμα και να μην πλησιάζει (όπως για παράδειγμα η κούνια, πανω στην οποία είναι άλλο παιδάκι).
  • Διδάξτε του πώς να ανεβαίνει στην τσουλήθρα και πώς να πέφτει από αυτή, χωρίς να κινδυνεύει αυτό και τα υπολοιπα παιδιά.
  • Πείτε στο παιδί να μην πηγαίνει σε παιχνίδια, που έχουν επάνω τους νερό (όταν δεν είναι αυτή η χρήση τους), πάγο ή είναι πολύ ζεστά επειδή είναι εκτεθειμένα στον ήλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...