27 Οκτ 2011

Παγκόσμια Ημέρα Εργοθεραπείας

27 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Εργοθεραπείας!!

Ένα από τα σημαντικότερα επαγγέλματα του παραιατρικού τομέα σήμερα έχει την τιμητική του!!
Με αφορμή την ημέρα αυτή, θα ήθελα πω λίγα λόγια για την καταπληκτική ειδικότητά μας.

Ένα από τα βασικά στοιχεία του κλάδου μας είναι η πολύπλευρη προσέγγιση του ατόμου. Αξιολογούμε και προωθούμε δεξιότητες σε αρκετούς από τους τομείς της καθημερινής ζωής, για την βελτίωση της λειτουργικότητας του ατόμου, καθώς και την ενίσχυση της αυτονόμιας του. Οι παιδιατρικοί εργοθεραπευτές νιώθουμε μοναδικά όταν βλέπουμε ένα παιδί να εξελίσσεται μέσα από το πρόγραμμα της εργοθεραπευτικής παρέμβασης.

Έχοντας την δυνατότητα να παρέμβουμε τόσο στα αισθητηριακά συστήματα, στην κινητική ανάπτυξη, στην γνωστική διαδικασία, αλλά και στην αυτονομία των δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής (ένδυση, απόδυση, τουαλέτα, σίτιση, σχολείο, ψυχαγωγία κ.α.), βλέπουμε συχνά παιδιά να "μεταμορφώνονται". Στόχος μας είναι η ανεξάρτητη δραστηριοποίηση του ατόμου, η λειτουργικότητα, καθώς και οι κατάλληλες προσαρμοστικές αντιδράσεις στα διάφορα περιβάλλοντα.

Οι εργοθεραπευτές έχουμε "στα χέρια μας" αρκετά χρήσιμα εργαλεία για να επιτύχουμε τους στόχους που θέτουμε για το κάθε παιδί. Είναι σημαντική η συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευσή μας, έτσι ώστε να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση!! Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που μπορούμε μέσα από αυτό το blog να ενημερώσουμε και να αναδείξουμε τον κλάδο της ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ!!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Εργοθεραπείας μπορείτε να διαβάσετε στο site της WFOT (World Federation of Occupational Therapists).

Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...