10 Νοε 2011

Πατέρας με κατάθλιψη, παιδί με προβλήματα συμπεριφοράς

Ένα παιδί που ζει σε σπίτι με πατέρα που εμφανίζει συμπτώματα κατάθλιψης ή άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας έχει υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων συμπεριφοράς ή συναισθήματος σε σύγκριση με άλλα παιδιά, αναφέρουν ερευνητές από το New York School of Medicine στο περιοδικό ‘Pediatrics’.


Οι ερευνητές εξήγησαν ότι η κατάθλιψη της μητέρας είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο ψυχικών και σωματικών επιπτώσεων στο παιδί. Υπάρχουν πολύ λιγότερες έρευνες σχετικά με την κατάθλιψη στον πατέρα και την επίπτωσή της στο παιδί.

Οι ερευνητές εξέτασαν 21.993 παιδιά που ζούσαν με 2 γονείς. Ανακάλυψαν ότι αν η μητέρα είχε συμπτώματα κατάθλιψης, ο κίνδυνος να εμφανίσουν συναισθηματικά προβλήματα ή προβλήματα συμπεριφοράς ήταν μεγαλύτερος έναντι του πατέρα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το ποσοστό συναισθηματικών προβλημάτων και προβλημάτων συμπεριφοράς στα παιδιά ήταν 25% αν και οι 2 γονείς εμφάνιζαν συμπτώματα κατάθλιψης, 19% αν η μητέρα είχε επηρεαστεί, 11% αν ο πατέρας είχε επηρεαστεί και 6% αν κανένας από τους 2 δεν εμφάνιζε συμπτώματα κατάθλιψης.

Εκτιμούν ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να ανακαλυφτούν καλύτεροι τρόποι για να εντοπιστούν πατέρες με προβλήματα ψυχικής υγείας. Πρόσθεσαν ότι πρόκειται για την πρώτη έρευνα που χρησιμοποιεί αντιπροσωπευτικό δείγμα από τις ΗΠΑ για να καταδείξει ότι η συγκατοίκηση με πατέρες που έχουν συμπτώματα κατάθλιψης συνδέεται ανεξάρτητα με αυξημένο κίνδυνο συναισθηματικών προβλημάτων ή προβλημάτων συμπεριφοράς στα παιδιά.

Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...