10 Νοε 2011

Βοηθήστε τα μικρά σας να κοιμηθούν!

Το μεγαλύτερο και πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι γονείς, λίγο πριν βάλουν το μωρό τους για ύπνο, είναι να του κάνουν αστεία και να του μιλάνε, στον τόνο που το έκαναν όλη την υπόλοιπη ημέρα.

Από τη στιγμή που ξεκινάτε το μπάνιο του με προοπτική να το βάλετε για ύπνο, πρέπει εκτός από τον τόνο της φωνής των μελών της οικογένειας, να χαμηλώσουν και τα φώτα!

Ειδικά για τα νεογέννητα, αυτή είναι μία βασική παράμετρος που τα βοηθάει να συνδέσουν το μπάνιο με την προετοιμασία για να κοιμηθούν, και φυσικά τους μαθαίνει τη διαφορά της ημέρας από τη νύχτα. Οι γιατροί λένε ότι για να καταλάβουν τα νεογέννητα τη διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας, θα πρέπει να συνηθίζουν τους ρυθμούς του σπιτιού.

Το πρωί, ανοίγουμε παράθυρα αφήνοντας το φως του ήλιου να μπει σπίτι μας και μιλάμε κανονικά χωρίς να χαμηλώνουμε τις φωνές μας, ακόμα και όταν το μωρό μας κοιμάται.
Αντίθετα, το βράδυ αφήνουμε ελάχιστα φώτα ανοικτά και προτιμούμε να μην κάνουμε φασαρία, εμείς ή όποιος βρίσκεται στο σπίτι μας.

Αν παρ’ όλ’ αυτά εσείς, από το άγχος σας, δεν μπορείτε να αφήνετε το δωμάτιό του ολοσκότεινο, προτιμήστε να τοποθετήσετε στο διακόπτη του δωματίου του ένα ντίμερ που θα σας δώσει τη δυνατότητα να χαμηλώνετε το φως όσο θέλετε εσείς.
Όμως, το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στο μπάνιο, για να χαμηλώνετε το φωτισμό όταν του κάνετε το βραδινό του μπανάκι και του βάζετε τις πυτζαμούλες του.

Ακόμα και όταν θα του δώσετε το τελευταίο γεύμα της ημέρας του, είτε με το μπιμπερό, είτε με θηλασμό, προτιμήστε ένα σκοτεινό μέρος, αποσυρθείτε για λίγο από τους υπόλοιπους και δώστε του την ευκαιρία να «αποκοιμηθεί» και προτού να ολοκληρώσει το φαγητό του.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...