9 Δεκ 2011

Τα περισσότερα παιδιά είναι ευαίσθητα στο πικρό

Η προσθήκη μικρής ποσότητας οποιασδήποτε σάλτσας στα λαχανικά έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να κάνει ευκολότερη την κατανάλωσή τους από τα παιδιά μικρής ηλικίας, ακόμα και εκείνων που αποφεύγουν μανιωδώς οτιδήποτε πράσινο ή γενικά χρωματιστό βρεθεί στο πιάτο τους.

Ο επικεφαλής μιας νέας μελέτης δήλωσε ότι περίπου το 70% των παιδιών έχουν ευαισθησία στη γεύση του πικρού, με αποτέλεσμα να το γεύονται πολύ πιο έντονα από ότι οι ενήλικες και να αποφεύγουν οτιδήποτε μπορεί να τους προκαλέσει έστω και την παραμικρή αίσθηση αυτής της γεύσης.

Μετά όμως από παρατήρηση 152 παιδιών προσχολικής ηλικίας βρέθηκε ότι, όπως και στην περίπτωση των λαχανικών έτσι και με τα τρόφιμα που φαίνονται πικρά στα παιδιά, μπορεί μετά την προσθήκη κάποιας σάλτσας να καταναλωθούν ευκολότερα.

Σημαντικό βέβαια είναι να αποφεύγονται σάλτσες με πολλά λιπαρά και αλάτι και να προτιμούνται εκείνες που έχουν ως βάση τους υγιεινά τρόφιμα, όπως για παράδειγμα είναι το γιαούρτι και τα όσπρια.

Οι ειδικοί λένε πως τα παιδιά είναι σε θέση να μάθουν να τρώνε πράγματα που κατά κανόνα αποφεύγουν, χωρίς κανείς να τα πιέζει, αλλά με διάφορα μικρά τεχνάσματα που κατά κάποιο τρόπο, μπορούν να τα ξεγελάσουν.

Τα ευρήματα της αναφερόμενης έρευνας δημοσιεύθηκαν στο Περιοδικό της Αμερικανικής Ένωσης για τη Διατροφή.
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...