9 Δεκ 2011

Δωρεάν εμβόλια από τους Γιατρούς του Κόσμου

Οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζοντας τη δράση τους με τα Πολυιατρεία θα ανακοινώσουν την έναρξη προγράμματος δωρεάν εμβολιασμών για τα παιδιά που εξυπηρετούνται στο Πολυιατρείο Περάματος με την υποστήριξη Μεγάλου Ιατρικού Ιδιωτικού Ομίλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.
Η ειδική τελετή παράδοσης των εμβολίων, παρουσία εκπροσώπων των Γιατρών του Κόσμου, του Ομίλου αλλά και συνεργαζόμενων με την Οργάνωση παιδιάτρων της ευρύτερης περιοχής θα γίνει την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 11:00πμ στο Πολυιατρείο μας στο Πέραμα (Αριστείδου 5 & Ξενοφώντος, τηλ: 2104414718)

Στόχος της νέας αυτής συνεργασίας είναι η στήριξη παιδιών - οικογενειών που λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν χάσει το βασικότερο δικαίωμά τους: αυτό της πρόσβασης στην υγεία.
Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 21 χρόνια συνεχούς δράσης το 2011, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας. Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Τανζανία, την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των αποστολών, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Πολυιατρείο Περάματος
Λιανού Άρτεμις
Τηλ: 210 4414788

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...