24 Ιαν 2012

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

 Το ξέρατε ότι μία πολύ συνηθισμένη πάθηση των βρεφών, που λεγεται γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, μπορεί να ευθύνεται για το ότι το μωρό σας, δείχνει να μην ηρεμεί όταν κοιμάται;

Τα μωρά που έχουν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, βγάζουν το φαγητό που πήραν σε μορφή γουλιάς ή κανονικού εμετού, σε ελάχιστο διάστημα μετά την κατανάλωσή του.

Eπίσης υποφέρουν απο πονάκια στο πεπτικό σύστημα, γεγονός που δεν τους επιτρέπει να κοιμηθούν χωρίς ενοχλήσεις.

Έτσι τα μωρά που ταλαιπωρούνται από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση δεν κοιμούνται καλά και το πιο ενδεδειγμένο είναι να τα βάζετε να κοιμούνται στο πλάι με ελαφρώς ανασηκωμένο το κεφαλάκι τους.

Όμως μην ανησυχείτε γιατί σχεδόν το 70% των βρεφών που κάνουν αναγωγές («γουλιές») τους πρώτους 4 μήνες της ζωής του, μέχρι να φτάσουν στην ηλικία των 12-18 μηνών ξεπερνούν εντελώς το πρόβλημα.

Κι επειδή το μαξιλάρι δεν είναι το πλέον κατάλληλο προϊόν για ένα βρέφος, προσπαθήστε να ανασηκώσετε λίγο το πάνω μέρος του στρώματός του, τοποθετώντας από κάτω διπλωμένες κουβέρτες, πετσέτες ή ό,τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί γι’ αυτό το λόγο.

Συζητήστε το πρόβλημα με τον γιατρό σας και κάντε λίγη υπομονή προσπαθώντας να το ανακουφίσετε, αφού βέβαια κάνετε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις με τον παιδίατρό σας, μέχρι να πάει στην ηλικία που θα τρώει στερεή τροφή, οπότε και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση υποχωρεί.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...