1 Φεβ 2012

Βέροια: Αποκριά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη!!!

Ο Φεβρουάριος, μήνας αποκριάς, μας εμπνέει για ποικίλες μεταμορφώσεις και ταξίδια σε κόσμους μαγικούς κι ονειρεμένους… Ελάτε στην παρέα μας, μικροί και μεγάλοι, να διαβάσουμε βιβλία, να μασκαρευτούμε, να κάνουμε κατασκευές… Με τη Μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου.




Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα

Να σου πω μια ιστορία; «Εξωγηινάκια με γήινα βρακάκια!» (Μία συνάντηση). Ανάγνωση ιστορίας που συνοδεύεται από μια σχετική δραστηριότητα. Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, 6.30-7.45 το απόγευμα

Τα βιβλία με γεμίζουν ιδέες…!…και με ταξιδεύουν στο χώρο, το χρόνο και τη φαντασία! «Ταξίδι στη χώρα της φαντασίας». Με αφορμή τη «μικρή εγκυκλοπαίδεια του υπέροχου κόσμου της φαντασίας» γνωρίζουμε και μεταμορφωνόμαστε σε πλάσματα όπως οι νάνοι, οι νεράιδες, τα γκόμπλιν κι επισκεπτόμαστε μέρη όπως η Λιλιπούτη, ο πύργος της άσπρης γάτας κ.ά. Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, 11.00-12.30 το πρωί.


«Το αλφαβητάρι της Αποκριάς!». Γεμίζουμε τα κουτιά του αλφαβητάριου της Βιβλιοθήκης μας με λέξεις κι έννοιες αποκριάτικες και φτιάχνουμε καπέλα σε όλα τα σχήματα και χρώματα. Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα

Να σου πω μια ιστορία; «Ο γυμνός βασιλιάς» (Μία συνάντηση). Ανάγνωση ιστορίας που συνοδεύεται από μια σχετική δραστηριότητα. Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, 6.30-7.45 το απόγευμα

Τα βιβλία με γεμίζουν ιδέες…!…και με ταξιδεύουν στο χώρο, το χρόνο και τη φαντασία! «Ταξίδι στην καθημερινή ζωή των τεράτων». Ανοίγουμε «τα ημερολόγια των τεράτων» και γνωρίζουμε «τέρατα οικιακά» και άλλα!Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα

Να σου πω μια ιστορία; «Το παράπονο της μάγισσας» (Μία συνάντηση). Ανάγνωση ιστορίας που συνοδεύεται από μια σχετική δραστηριότητα. Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, 6.30-7.45 το απόγευμα

Τα βιβλία με γεμίζουν ιδέες…!…και με ταξιδεύουν στο χώρο, το χρόνο και τη φαντασία! «Ταξίδι στην ονειρεμένη χώρα του καρναβαλιού»… και στη γοητεία της μάσκας. Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, 11.00-12.30 το πρωί.

Αντιστρέφοντας τους ρόλους! Οι μεγάλοι δημιουργούν, οι μικροί εμπνέουν και βοηθούν. «Μασκα-ραυτείτε!!». Με κλωστή και με βελόνα μεταμορφωνόμαστε σε παραδείσια πουλιά με χειροποίητες, υφασμάτινες μάσκες (φέρτε ρετάλια και υφάσματα από το σπίτι σας). Εργαστήριο προσανατολισμένο σε μεγαλύτερες ηλικίες (ενήλικες και έφηβοι) όπου τα παιδιά έως 12 ετών μπορούν να έχουν βοηθητικό ρόλο. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα


Να σου πω μια ιστορία; «Τα φαντάσματα στο Λοχ-Νες» (Μία συνάντηση). Ανάγνωση ιστορίας που συνοδεύεται από μια σχετική δραστηριότητα. Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, 6.30-7.45 το απόγευμα

Τα βιβλία με γεμίζουν ιδέες…!…και με ταξιδεύουν στο χώρο, το χρόνο και τη φαντασία! «Ταξίδι πάνω σε καράβι πειρατικό». Όλα αυτά που μας τρομάζουν αλλά και μας συναρπάζουν γύρω από τη ζωή των πειρατών. Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα

Να σου πω μια ιστορία; «Ο μαγικός καθρέφτης» (Μία συνάντηση). Ανάγνωση ιστορίας που συνοδεύεται από μια σχετική δραστηριότητα. Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, 6.30-7.45 το απόγευμα

Τα βιβλία με γεμίζουν ιδέες…!…και με ταξιδεύουν στο χώρο, το χρόνο και τη φαντασία! «Ταξίδι στον κόσμο των ιπποτών». Αναβιώνουμε την εποχή των ιπποτών και τη ζωή των κάστρων. Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,

Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494

Το πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων υλοποιείται με Δωρεά του
Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...