9 Μαρ 2012

Τι κάνουμε, αν δεν θέλει να πάει στο παιδικό σταθμό;

Λίγο ως πολύ, οι διαμαρτυρίες ενός παιδιού ηλικίας 3-5 ετών να ενταχθεί στο καθημερινό πρόγραμμα ενός παιδικού σταθμού, στο ξεκίνημα της σεζόν, είναι συνηθισμένες.

Υπάρχουν, όμως, και οι περιπτώσεις, που τα παιδιά «βγάζουν» αντίδραση στα μέσα της χρονιάς. Τι πρέπει να κάνουμε;

Το πρώτο πράγμα, που θα σας συμβουλεύαμε, είναι να το γνωστοποιήσετε στο σχολείο του μικρού σας, κάνοντάς τους μία συζήτηση για το τι πιστεύουν εκείνοι ότι ευθύνεται για την αντίδραση του παιδιού.

Μπορεί, για παραδειγμα, το παιδί να μη θέλει να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό, επειδή το πιέζουν οι νηπιαγωγοί να φάει… ή επειδή θεωρεί ότι δεν ζωγραφίζει καλά… ή ακόμα επειδή έχει θυμώσει με κάποιον φίλο του!

Ελέγξτε, λοιπόν, αρχικά όλες αυτές τις παραμέτρους, που έχουν να κάνουν με το πώς περνά την ώρα του το παιδί σας ενδοσχολικά και μετά αναζητήστε πιο περίπλοκες αιτίες.

Συζητήστε μαζί του, προσπαθώντας να μάθετε και από το ίδιο, τι είναι αυτό που το ενοχλεί και συνεργαστείτε με τις νηπιαγωγούς του προς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάτι παραπάνω, όπως το να πάρετε τη συμβουλή ενός ειδικού, αλλά αν θεωρείται ότι έχετε εξαντλήσει τα δικά σας περιθώρια, μη διστάσετε να το κάνετε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...