12 Μαρ 2012

Πότε θα του πείτε ότι έρχεται το αδερφάκι του;

Αναρωτιέστε πότε είναι η καλύτερη στιγμή ν’ ανακοινώσετε στο παιδάκι σας ότι θα αποκτήσει αδερφάκι; Από τη στιγμή που μιλάμε για ένα παιδί προσχολικής ηλικίας που αντιλαμβάνεται πλέον πολλά πράγματα από το στενό του οικογενειακό περιβάλλον, θα πρέπει να πούμε ότι οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας, μετά το πρώτο τρίμηνο.

Κι αυτό για τους εξής λόγους:

1. Μετά το πέρας του πρώτου τριμήνου μειώνονται κατά πολύ οι πιθανότητες αποβολής

2. Τα παιδιά δεν συνειδητοποιούν ότι κυοφορείτε αν δεν δουν την κοιλιά σας να φουσκώνει

3. Ίσως δεν θέλετε να μάθει ο πολύς κόσμος για την εγκυμοσύνη σας, και φυσικά τα παιδιά δεν ξέρουν σε αυτήν την ηλικία να κρατάνε μυστικά!

Καλό θα ήταν να έχετε κατά νου ότι δεν είναι σωστό να έχετε ανακοινώσει την εγκυμοσύνη σας σε όλους και να την κρατάτε μυστική από το παιδί σας, γιατί το πιθανότερο είναι να βρεθεί σε κάποια σχετική συζήτηση και μετά να αρχίσει να αναρωτιέται γιατί του το έχετε κρύψει.

Τα παιδιά, σε γενικές γραμμές, κάνουν περισσότερες σκέψεις απ΄ όσες περιμένουμε και σε τέτοιες περιπτώσεις αναπτύσουν έντονο προβληματισμό.

Επίσης είναι σημαντικό να μη συνδέσει το παιδί σας τα ενοχλητικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης, όπως η κούραση, η ναυτία, ο εμετός, η δυσθυμία, γιατί τότε υπάρχει η πιθανότητα να «κατηγορήσει» για την κατάστασή σας το μωρό που έρχεται!

Όταν τελικά είστε έτοιμη να το ανακοινώσετε, βρείτε την κατάλληλη στιγμή ώστε να μη συμπέσει με κάποιο ίσως στρεσογόνο διάστημα στη ζωή του μικρού σας, όπως το ξεκίνημα του παιδικού σταθμού, ή μία ασθένεια που το κράτησε μέρες σπίτι.

Τέλος, αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να του το ανακοινώσετε, όταν είστε και οι δύο γονείς στο σπίτι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...