4 Μαΐ 2012

Παιδιά θαύματα (1ο μέρος)!

Υπάρχουν πολλά παιδιά με ξεχωριστές ικανότητες και δυνατότητες, τις οποίες μπορεί να ανακαλύψει κανείς από την νηπιακή ακόμα ηλικία τους. Άλλα διακρίνονται στις τέχνες, άλλα στις εφευρέσεις, άλλα στην λογοτεχνία κ.ο.κ. Εδώ σας παραθέτουμε 5 από τα παιδιά θαύματα σε παγκόσμιο επίπεδο!





Γκρέγκορι Σμιθ: Ο Γκρέγκορι ήταν υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης σε ηλικία μόλις 12 ετών. Γεννήθηκε το 1990 και από την ηλικία των δύο ετών μπορούσε να διαβάσει κανονικά ολόκληρα κείμενα. Σε ηλικία των 10 ετών έγινε δεκτός από το πανεπιστήμιο, ενώ είναι επίσης ιδρυτής του οργανισμού International Youth Advocates, που σκοπό έχει να προωθήσει τα δικαιώματα των παιδιών και την αξία της ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Γι’ όλη αυτήν την δραστηριότητά του, έχει προταθεί τέσσερις φορές για το Νόμπελ Ειρήνης!

Ακρίτ Τζασουάλ: Αυτό το παιδί – θαύμα προέρχεται από την Ινδία και έχει χαρακτηριστεί ως το εξυπνότερο παιδί της χώρας του με IQ που φτάνει το 146! Ο Τζασουάλ το 2000 σε ηλικία μόλις 7 ετών πραγματοποίησε την πρώτη χειρουργική επέμβαση, εγχειρίζοντας ένα μικρό κοριτσάκι. Το μικρό κορίτσι μετά από έγκαυμα στο χέρι της, είχε τα δάκτυλα της κολλημένα σε μία μόνιμη θέση «γροθιάς». Μετά την επιτυχή εγχείρησή της, η μικρή κατάφερε όχι μόνο να ανοίξει τα δάκτυλά της, αλλά και να χρησιμοποιήσει το χέρι της ξανά κανονικά. Σήμερα ο Τζασουάλ είναι ο πιο νέος μαθητής που έγινε ποτέ δεκτός στο πανεπιστήμιο της Ινδίας, ενώ οι μελέτες έχουν επικεντρωθεί στην θεραπεία του καρκίνου!

Κιμ Ανγκ Γιονγκ: Ο Κιμ Άνγκ θεωρείται ο εξυπνότερος άνθρωπος όχι μόνο στην Κορέα από την οποία και κατάγεται, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Κατάφερε σε ηλικία μόλις 3 ετών να μπει στο πανεπιστήμιο, απ’ το οποίο απεφοίτησε ως «quest φοιτητής» τρία χρόνια αργότερα. Σε ηλικία τεσσάρων ετών να διαβάζει κείμενα σε τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, κορεάτικα, ιαπωνικά και γερμανικά). Λίγα χρόνια αργότερα, σε ηλικία 7 περίπου ετών εμφανίστηκε στην τηλεόραση όπου έδειξε τα διπλώματά του (αντίστοιχα του επιπέδου Proficiency), στα ιαπωνικά, γερμανικά, ισπανικά, βιετναμέζικα, κινέζικα, αγγλικά και κορέατικα. Την ίδια περίοδο τον κάλεσε η NASA να πάει στην Αμερική. Ο Κιμ Άνγκ είναι καταχωρημένος και στο Βιβλίο Γκίνες, ως ο άνθρωπος με το υψηλότερο IQ στον κόσμο, αφού αυτό ξεπερνά το 210!

Αελίτα Αντρέ: Η Αελίτα είναι από την Αυστραλία και είναι μια εξαιρετική ζωγράφος. Οι αφηρημένες δημιουργίες της κοσμούν διάσημη γκαλερί της χώρας. Το χαρακτηριστικό στην περίπτωση της Αελίτα, είναι ότι οι πίνακές της ολοκληρώθηκαν πριν κλείσει τον πρώτο χρόνο ζωής της.

Γουίλι Μοσκόνι: Ο Γουίλι ένα παιδί – θαύμα από την Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. χαρακτηρίστηκε ως ο νεότερος επαγγελματίας παίκτης μπιλιάρδου στην ηλικία των 6 ετών. Άρχισε την καριέρα του το 1919, όταν συμμετείχε σε έναν αγώνα μεγάλου ενδιαφέροντος με τον τότε παγκόσμιο πρωταθλητή Ραλφ Γκρίνλιφ. Παρ’ όλο που ηττήθηκε απ’ τον αντίπαλό του, κέρδισε τις εντυπώσεις και έτσι πέντε χρόνια αργότερα σε ηλικία 11 ετών έγινε πρωταθλητής νέων. Αξιοσημείωτο είναι μεταξύ των ετών 1941 και 1957 κατάφερε να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα BCA δεκαπέντε φορές!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...