3 Μαΐ 2012

Ένας παιδότοπος στο σπίτι

Πολλοί είναι οι γονείς που θα ήθελαν να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε βόλτες και εξορμήσεις σε παιδότοπους με τα μικρά τους. Δυστυχώς, όμως, ο σύγχρονος τρόπος ζωής το καθιστά απαγορευτικό. Υπάρχουν, όμως, ευκαιρίες που οι “έξυπνες μαμάδες” μπορούν να εκμεταλλευτούν, ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον χρόνο που περνάνε στο σπίτι με τα “δραστήρια παιδιά” τους.

Πιστεύετε ότι το παιχνίδι περιορίζεται μόνο στο παιδικό δωμάτιο; Ήρθε η στιγμή να αλλάξετε γνώμη, εκμεταλλευόμενες το σαλόνι, την κουζίνα, ακόμη και το μπαλκόνι. Μάλιστα, μπορείτε να συνδυάσετε το παιχνίδι με τις δουλειές του σπιτιού.

Στην κουζίνα ολοταχώς!

Μετατρέψτε την κουζίνα σε χώρο δημιουργικής απασχόλησης, απλώνοντας στο τραπέζι τάπερ, κατσαρόλες και άλλα κουζινικά, μπερδέψτε τα καπάκια τους και ζητήστε από το μικρό σας να κάνει τους σωστούς συνδυασμός. Έτσι, και θα διασκεδάσετε, αλλά και θα “γυμνάσετε” το μυαλό του.

Στη συνέχεια μπορείτε να αραδιάσετε διάφορα όσπρια, να τα μπερδέψετε μεταξύ τους και να του ζητήσετε να τα ξεχωρίσει ή να τα ταξινομήσει βάση μεγέθους ή χρώματος.

Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε ένα μαλακό φρούτο, όπως είναι το ακτινίδιο, μία ντομάτα ή μια πατάτα και με τη βοήθεια πολλών οδοντογλυφίδων, να του ζητήσετε να φτιάξει ένα σκαντζόχοιρο.

Συνεχίστε στο σαλόνι!

Μπορείτε να παίξετε κρύο - ζέστη. Ζητήστε του να σας δώσει το αγαπημένο του παιχνίδι και κρύψτε το, χωρίς να σας βλέπει. Στη συνέχεια, ζητήστε του να το βρει καθοδηγώντας το. Όταν θα απομακρύνεται από την κρυψώνα θα του λέτε “δροσερό”, “κρύο”, “παγωμένο” κτλ. Αντίστοιχα, όταν θα πλησιάζει θα λέτε “χλιαρό”, “ζεστό”, “καυτό» κτλ. Την ίδια στιγμή, εσείς μπορείτε να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού.

Όταν το πλυντήριο τελειώνει!

Μετατρέψτε την βαρετή δουλειά του απλώματος των ρούχων σε ένα ευχάριστο παιχνίδι. Ζητείστε από το μικρό σας να χωρίσει τα μανταλάκια ανά χρώμα ή ζητήστε του να σας δίνει κάθε φορά αυτό που θα του ζητάτε.

Επίσης, αν κάποια από τα ξύλινα μανταλάκια σας δεν τα χρειάζεστε, μπορείτε να του ζητήσετε να τα ζωγραφίσει και να τα μεταμορφώσει σε έργα τέχνης.

Καλή επιτυχία!

Επιμέλεια: Μαίρη Μαργέλη
Πηγή: Active Kids

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...