11 Ιουν 2012

Μελέτη συνδέει την έλλειψη φυλλικού οξέος με τον αυτισμό

Νέα μελέτη που έγινε στην Καλιφόρνια αποδεικνύει την τεράστια σημασία που έχει η πρόσληψη ικανοποιητικής ποσότητας φυλλικού οξέος στον οργανισμό μιας εγκύου.

Η μελέτη αυτή αναφέρει ότι τα παιδιά τα οποία ανέπτυξαν συμπτώματα αυτισμού γεννήθηκαν από μητέρες που είχαν λάβει λιγότερο φυλλικό οξύ, κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της κυησής τους.

«Το φυλλικό οξύ είναι ιδιαίτερα απαραίτητο κατά τα πρώτα στάδια της ζωής ενός εμβρύου, κυρίως κατά την περίοδο που δημιουργείται ο εγκέφαλος, γι’ αυτό και η πρόσληψή του είναι απαραίτητη από τις μέλλουσες μητέρες αμέσως μόλις μαθαίνουν ότι κυοφορούν.

Ο Δρ. Σμιντ και οι συνεργάτες του μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες των μητέρων 429 παιδιών προσχολικής ηλικίας με συμπτώματα αυτισμού και 278 με κανονική ανάπτυξη.

Οι μητέρες που είχαν παιδιά με αυτισμό ήταν αυτές που κατανάλωναν λιγότερες τροφές και συμπληρώματα με φυλλικό οξύ από την αρχή της εγκυμοσύνης.

Η διαφορά ήταν ακόμα μεγαλύτερη στον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης, οπότε και οι μητέρες με τα φυσιολογικά αναπτυγμένα παιδιά λάμβαναν ικανοποιητικές ποσότητες φυλλικού οξέος από την αρχή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...