5 Ιουλ 2012

Ελληνική Εταιρεία Θεραπευτικής Ιππασίας (ΕΛ.Ε.Θ.Ι.Π.)

Η Ελληνική Εταιρία Θεραπευτικής Ιππασίας (ΕΛ.Ε.Θ.ΙΠ.) είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας με σκοπό την παροχή υπηρεσιών Ιπποθεραπείας, Εκπαιδευτικής θεραπευτικής Ιππασίας καθώς και Αθλητικής Ιππασίας σε παιδιά και ενήλικες με ιδιαιτερότητες. Συνεργάζεται τα τελευταία εννέα χρόνια με τρεις ιππικούς ομίλους στην περιοχή της Αττικής ( Μαρούσι, Κορωπί, Μαραθώνας).

Ειδική προσφορά για το Αθλητικό Τμήμα!
Για εγγραφές παιδιών ηλικίας 8 - 15 ετών, που θα γίνουν εντός Ιουλίου, προσφορά δύο αθλητικές προπονήσεις την εβδομάδα με κόστος 80 ευρώ το μήνα, για όλη την περίοδο 09/2012 - 07/2013!

Η ΕΛΕΘΙΠ διαθέτει πλήρως καταρτισμένους ειδικούς, όπως φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγο, εκπαιδευτές αθλητικής ιππασίας και ειδικούς παιδαγωγούς. Τα άλογα που παίρνουν μέρος στα προγράμματα είναι εκπαιδευμένα και φιλικά.
Το αθλητικό τμήμα της ΕΛΕΘΙΠ προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερα παιδιά ηλικίας 8 έως 15 ετών να ασχοληθούν με την ιππασία ως σπορ και να αναπτύξουν με τον τρόπο αυτό ποικίλες δεξιότητες (συντονισμός, συγκέντρωση, επικοινωνία, ενδυνάμωση, κοινωνικοποίηση, αυτοπεποίθηση, αγωνιστικό πνεύμα) προσφέρει προπονήσεις με συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα, στο προσιτό κόστος των 80 ευρώ μηνιαίως. Οι προπονήσεις αρχικά γίνονται σε ατομικό επίπεδο και στη συνέχεια ο αθλητής εντάσσεται σε γκρουπ έως τριών ατόμων.

Οι γονείς μαζί με το παιδί τους (8-15 ετών) θα πρέπει να προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού με την επιστημονική υπεύθυνη της ΕΛ.Ε.Θ.ΙΠ. ως τις 31 Ιουλίου 2012, όπου θα γίνει η αξιολόγηση του αθλητή και θα καταστρωθεί το αθλητικό του πρόγραμμα προπόνησης. Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν από την 1η Σεπτέμβρη 2012 κι έπειτα. Η προσφορά ισχύει έως και τον Ιούλιο μήνα του 2013! Το αρχικό ραντεβού και η αξιολόγηση είναι δωρεάν!

Απλά και συνοπτικά, θα λέγαμε πως η συγκεκριμένη παρέμβαση εμπλέκει το άλογο και τη ζωή του στη θεραπεία με τρόπο μοναδικό, δίχως το παιδί να αντιλαμβάνεται πόσο το επηρεάζει. Τα διάφορα μέσα παρέμβασης που χρησιμοποιούμε σε άλλες παρεμβάσεις – όπως μπάλες, ρολά, κούνιες, βούρτσες, παζλ, βιβλία, κτλ. - έχουν δώσει τη θέση τους στο κινούμενο και φιλικό αυτό ζώο. Η θεραπευτική ιππασία με τις διάφορες μορφές της έρχεται να δώσει μία άλλη "οδό" ειδικής μάθησης, αποκατάστασης και καλύτερης δυνατής διαχείρισης του δυναμικού των παιδιών.
Οι αθλητές του ΕΛΕΘΙΠ συμμετέχουν αν το επιθυμούν σε αγώνες που συνδιοργανώνονται με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περίπου 9 επίσημες αγωνιστικές διοργανώσεις όπου οι αθλητές μπορούν να πάρουν μέρος, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση.

Το άλογο μεταδίδει 110 κινήσεις ανά λεπτό στο σώμα του αναβάτη του ενώ ταυτόχρονα γίνεται συνθεραπευτής στο έργο των ειδικών. Τα αποτελέσματα της μεθόδου αφορούν τη βελτίωση ελέγχου κεφαλής και κορμού, την ομαλοποίηση του μυϊκού τόνου, την οριοθέτηση και την αύξηση της συγκέντρωσης, τη βελτίωση του συντονισμού, την ενθάρρυνση του λόγου και της επικοινωνίας καθώς και την κοινωνικοποίηση.

Επιστημονική υπεύθυνη ΕΛΕΘΙΠ:
Ειρήνη Κάπαρη
Φυσικοθεραπεύτρια NDT / Εκπαιδεύτρια θεραπευτικής ιππασίας
Καραϊσκάκη 18
194 00 ΚΟΡΩΠΙ

Τηλ.: 2106628361, 6977201186
E-mail: irenekapari@hotmail.com & info@elethip.gr
Ιστοσελίδα: www.elethip.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...