7 Σεπ 2012

Πώς να βοηθήσετε το παιδί με τα μαθήματά του

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πλησιάζει και ενδεχομένως θα αποτελέσει καλή ιδέα για γονείς να αρχίσουν να σκέφτονται σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσουν θέματα με τα μαθήματα των παιδιών, συμβουλεύει ειδικός.

Ο ειδικός του Wake Forest University στο Winston-Salem, δήλωσε ότι η μάχη είναι διαφορετική για κάθε οικογένεια. Ορισμένα παιδιά αντιστέκονται να αρχίσουν τα μαθήματά τους, ορισμένα θεωρούν δύσκολο να τα τελειώσουν και άλλα κάνουν τα καθήκοντά τους αλλά δεν τα παραδίδουν.

Οι γονείς θα πρέπει να δουλεύουν με τα παιδιά τους ώστε να αναπτύξουν αποτελεσματικό τρόπο να φέρνουν στο σπίτι τα παιδιά όσα έχουν να κάνουν για το σχολείο. Όπως ένα σημειωματάριο που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να γράφουν τα καθημερινά καθήκοντα ή χαρτί για καθήκοντα που το παίρνουν στο σχολείο. Ο Edwards δήλωσε ότι είναι σημαντικό να αποκτήσουν τη συνήθεια να γράφουν σε αυτό και να το πηγαίνουν σπίτι. Αυτό θα τους βοηθήσει να μάθουν να φέρνουν σπίτι το σωστό βιβλίο ή άλλο υλικό που χρειάζεται για να τελειώσουν τα μαθήματά τους.

Ακολουθούν συμβουλές:
  • Τα παιδιά χρειάζεται να βρουν το σωστό μέρος για τα μαθήματά τους. Αφήστε τα να δοκιμάσουν σε διάφορα σημεία μέχρι να βρουν αυτό που μοιάζει σωστό.
  • Καθορίστε τη σωστή ώρα για τα μαθήματα του παιδιού. Επιλέξτε μια ώρα –μετά το σχολείο ή μετά το δείπνο-και δοκιμάστε τη για 2 εβδομάδες. Αν δεν έχει αποτέλεσμα δοκιμάστε άλλη ώρα για 2 εβδομάδες.
  • Εντοπίστε αν το παιδί προτιμά να κάνει τα μαθήματα με συγκεκριμένη σειρά, όπως να αρχίζει από τα πιο δύσκολα. Μπορεί να δώσετε συμβουλές αλλά αφήστε το να λάβει αυτό την τελική απόφαση.
  • Αφήστε το παιδί να εστιάσει σε ένα θέμα κάθε φορά και βάλτε στην άκρη τα άλλα βιβλία και υλικό. Κοιτάζοντας μια στοίβα βιβλία μπορεί να οδηγηθεί σε άγχος  ή να γίνει δύσκολη η προσήλωσή του στο τρέχον μάθημα, εξηγεί ο Edwards.
  • Αν και θα πρέπει να προσφέρετε στήριξη και ενθάρρυνση προσπαθήστε να μην κρέμεστε από πάνω του.
  • Μη γκρινιάζετε διαρκώς για τα μαθήματα και μην τα κάνετε εσείς. Αυτά είναι δυο από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούν να κάνουν οι γονείς.
  • Ο Edwards δήλωσε ότι το σχολείο είναι σημαντικό όπως και η σχέση που έχετε με το παιδί σας. Μην αφήσετε τα μαθήματα να γίνουν θέμα που βλάπτει τη σχέση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...