7 Σεπ 2012

Προσαρμογή αντικειμένων για άτομα με δυσκολίες σύλληψης




'Ανθρωποι, οι οποίοι υπέστησαν καρδιακή προσβολή και τα χέρια τους έχουν επηρρεαστεί, ίσως παρουσιάσουν δυσκολίες στις σκληρές λαβές ή στην κίνηση των δαχτύλων τους για έναν ακριβή χειρισμό μικρών αντικειμένων όπως το πιρούνι. Το ίδιο μπορεί να ισχύει για κάποιους ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση, εγκεφαλική κάκωση ή βλάβες στην σπονδυλική στήλη. Στην προσπάθεια κρατήματος μικρών αντικειμένων στο επηρεασμένο χέρι, υπάρχει πιθανότητα να γλυστρίσουν ή να μην καταφέρουν να το κρατήσουν με αρκετή δύναμη.


Άν ένα άτομο έχει ένα "γερό" χέρι, μπορεί να βασιστεί μόνο σε αυτό. Ωστόσο, υπάρχει εκτεταμένη έρευνα σε εξέλιξη για την χρήση του επηρεασμένου χεριού και δημιουργεί ποικίλη λειτουργική πρόοδο. Αν και δεν λέει κανείς πόσο χρονο κερδίζει κάποιος για την ανάρρωση, χρησιμοποιώντας το επηρεασμένο χέρι στις καθημερινές δραστηριότητες, μπορεί ωστόσο να βελτιώσει τον εαυτό του και την πεποίθηση παραμερίζοντας τα μειονεκτήματα.

Βήμα 1 Συλλογή Υλικών

Για να κάνετε ένα αντικείμενο πιο εύκολο στην χρήση, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά.

Το αντικείμενο που θα χρησιμοποιήσουμε για το project θα είναι ένα πιρούνι.

Λαβή/υλικό επένδυσης ραφιών -το βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη κουζίνας. Χρησιμοποιείται για να μην γλιστράνε τα αντικείμενα στα ράφια, αλλά κάνει και πολύ καλή δουλειά για την αύξηση του όγκου ενός αντικειμένου και να διαβεβαιώσει ότι δεν θα γλυστρίσει από το χέρι. Επίσης, υπάρχει σε ποικίλα χρώματα και σχέδια, και είναι ιδιαίτερα οικονομικό.

Κολλητική ταινία

Ψαλίδι

Το πρωτότυπο άρθρο θα το βρείτε εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...