4 Σεπ 2012

"Κυριακή με Τέχνη και Μαθηματικά"!


Από την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00 - 13:00, και κάθε Κυριακή πρωί την ίδια ώρα, το Μουσείο Ηρακλειδών προσκαλεί τους μικρούς του φίλους (και αν το επιθυμούν μαζί με τους γονείς τους), για ένα ταξίδι στον κόσμο των Μαθηματικών με όχημα την Τέχνη.


Ένα συναρπαστικό ταξίδι από την αισθητική της τέχνης στη λογική των μαθηματικών. Το πρόγραμμα "Κυριακή με Τέχνη και Μαθηματικά" διαρκεί περίπου δύο ώρες και περιλαμβάνει:


  •     Ξενάγηση - διάλογο με τα παιδιά (και όσους από τους γονείς επιθυμούν να τα συνοδεύουν) στην έκθεση του μουσείου.
  •     Ανάπτυξη ειδικών θεματικών ενοτήτων δραστηριοτήτων Μαθηματικών του Δημοτικού σχολείου στο αλληλεπιδραστικό περιβάλλον της Τέχνης.

Η τηλεφωνική συνεννόηση είναι απαραίτητη τόσο για την κράτηση θέσης όσο και για την επιβεβαίωση πραγματοποίησης του προγράμματος.

Κόστος κατ' άτομο 10€
Ένας γονέας με ένα παιδί: 20€
Για κάθε επιπλέον άτομο (γονέα ή παιδί): 6€.

Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να αναδείξουν λανθάνουσες δεξιότητες μάθησης μέσα από την αλληλεπίδραση Τέχνης και Μαθηματικών, καθόσον σύμφωνα με διδακτικές έρευνες, το περιβάλλον της Τέχνης, αξιοποιούμενο κατάλληλα και σε περιβάλλον ομαδοσυνεργατικότητας, "απελευθερώνει δυνάμεις και πρωτοβουλίες γνωστικής αυτενέργειας και ανάπτυξης της λογικομαθηματικής σκέψης".

Αλλά και σε όσους από τους γονείς έχουν χρόνο και διάθεση δίνει την ευκαιρία να γίνουν μαθητές μαζί με τα παιδιά τους και να εκπαιδευθούν στο πώς θα μπορούσαν να ασχοληθούν δημιουργικά μαζί τους. Να διαπιστώσουν ότι η κατανόηση των Μαθηματικών από τα παιδιά δεν αποτελεί βραχνά αλλά είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να συνεχιστεί στο σπίτι.

Κρατήσεις - Πληροφορίες: Ελένη Νομικού (Δευτ.- Παρ. 09:00-13:00). Τηλ.: 210 34.61.981 (εσωτ. 201) mob.: 6947 277 697. Ε-mail: enomikou@herakleidon-art.gr

Μουσείο Ηρακλειδών
Ηρακλειδών 16, 118 51 Θησείο (Στάση Μετρό: Θησείο)
Τηλ.: 210 34.61.981 
www.herakleidon.com
Ε-mail: info@herakleidon-art.gr

Πηγή

Η γνώμη σας:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...