8 Μαρ 2012

Το ΑΠΘ στο δρόμο στήριξης των ΑμεΑ

Το ένα όχημα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την μεταφορά των φοιτητών με καροτσάκι και έχει τεθεί σε λειτουργία από τις αρχές περίπου του έτους, εξυπηρετώντας καθημερινά- ακόμη και τα Σαββατοκύριακα- 20 φοιτητές.

Έχει την δυνατότητα ταυτόχρονης μεταφοράς μέχρι και πέντε ατόμων, ενώ λειτουργεί μετά από αίτημα και τηλεφωνικό ραντεβού με τους ενδιαφερόμενους φοιτητές, τους οποίους μεταφέρει από το σπίτι τους προς το πανεπιστήμιο και αντίστροφα.


Το δεύτερο ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο λειτουργεί από τις αρχές του Νοεμβρίου, μετά από ενοικίαση του πανεπιστημίου, καθώς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του ΑΠΘ, Αλέξιο Μπένο, έπρεπε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες συνολικά 50 φοιτητών με προβλήματα κινητικότητας.

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, έχουν θέσει σε προτεραιότητα την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο πανεπιστήμιο. Στα πλαίσια σχεδίου για την διευκόλυνση της κινητικότητας των φοιτητών και των εργαζομένων έχουν τεθεί σε λειτουργία δέκα νέες τουαλέτες για ΑμεΑ, καθώς και ενός ειδικού ανελκυστήρα, που λειτουργεί στην κάτω Φοιτητική Λέσχη.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο σχεδιασμός κατασκευής ειδικών διαδρομών εντός του πανεπιστημιακού κάμπους ώστε να συνδεθούν όλα τα τμήματα του πανεπιστημίου και να διευκολυνθεί η μετακίνηση των φοιτητών με προβλήματα όρασης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...