3 Σεπ 2012

Δωρεάν προγράμματα για παιδιά με αναπηρία στα Χανιά

Στην υλοποίηση προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία, προχωρεί ο δήμος Χανίων σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ. Όπως ανακοινώθηκε, ο δήμος θα προσφέρει δωρεάν δημιουργική απασχόληση και φροντίδα σε περίπου 35 μαθητές με νοητική υστέρηση και κινητικές αναπηρίες, διαφορετικών ηλικιών κι επιπέδου λειτουργικότητας, του 1ου και 2ου Ειδικού Σχολείου καθώς και συμβουλευτική σε γονείς.

«Απόφασή μας είναι να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στις ευπαθείς ομάδες και στα άτομα με αναπηρία, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον μας, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας», επεσήμανε ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, συμπληρώνοντας, ότι «οι παρεμβάσεις μας αναδεικνύουν το δίκτυο κοινωνικής προστασίας που αναπτύσσει ο δήμος Χανίων».

Η αντιδήμαρχος Χανίων, Χρυσούλα Χατζηδάκη, αρμόδια σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, τόνισε, ότι τα προγράμματα χρηματοδοτούνται από τον δήμο Χανίων, ξεκινούν εντός της εβδομάδας και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Το εγχείρημα στηρίζεται στη συνεργασία των τμημάτων παιδείας και δια βίου μάθησης και κοινωνικής πολιτικής, προστασίας ΑΜΕΑ και ισότητας του δήμου Χανίων, με την ΕΛΕΠΑΠ, καθώς και με εκπαιδευτικούς και γονείς των προαναφερθέντων σχολείων. Για τις ανάγκες τους θα προσληφθούν 3 παιδαγωγοί ειδικής αγωγής, ένας ψυχολόγος, ένας γυμναστής, ένας μουσικός, ένας εικαστικός, ένας μάγειρας και 3 άτομα βοηθητικό προσωπικό.

Τα προγράμματα της αγωγής έχουν διαμορφωθεί ως εξής: Στο 1ο Ειδικό Σχολείο, Τρίτη και Παρασκευή, 18.30-20.30. Στο 2ο Ειδικό Σχολείο, Τρίτη 16.00-18.00 και Πέμπτη 18.00-20.00. Στο Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης , Δευτέρα και Τετάρτη, 18.00-20.00.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...