14 Φεβ 2013

Μια ένδειξη μεγαλοψυχίας

Η νίκη δεν είναι το παν. Αυτό φαίνεται να είχε στο μυαλό του ο Στίβεν Τζιαμπάπα επιτρέποντας στον 16χρονο Ντάνιελ Γκιλ να τον νικήσει σε αγώνα πάλης. Ο σχολικός πρωταθλητής από το σχολείο Μπέρλινγκτον, σημείωσε την πρώτη του ήττα μετά από καιρό, όμως όπως φαίνεται άξιζε τον κόπο.


Ο Ντάνιελ Γκιλ έχει σύνδρομο Down και αγαπά την πάλη. Προσπαθούσε για μήνες να βρει μια θέση στην ομάδα του σχολείου του. Ο προπονητής της ομάδας, Ρος Ίκς, τον πήρε στην ομάδα, όμως προβληματιζόταν για να του βρει αντίπαλο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε μέσα, προσπαθούσαν καιρό να του βρουν έναν ταιριαστό αντίπαλο, που να μπορεί να αντιμετωπίσει.

Επιλέχθηκε ο πρωταθλητής του σχολικού πρωταθλήματος, τον οποίον ενημέρωσαν οι προπονητές του μια μέρα πριν τον αγώνα, με συνέπεια να ξέρει πως πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση. «Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να κερδίζεις κάποιον στο ταπί. Αυτό ακριβώς ήθελα να νιώσει και έκανε κι εμένα χαρούμενο» είπε χαρακτηριστικά ο νεαρός πρωταθλητής δείχνοντας τον αλτρουισμό του.

Ο Ντάνι Γκιλ έδειχνε να διασκεδάζει το κάθε λεπτό, βιώνοντας το ματς από τόσο κοντά. Οι γονείς του ήταν εκεί για να τον υποστηρίξουν και ο ίδιος τους χαιρετούσε με τους αντίχειρες ψηλά, δείχνοντας να το απολαμβάνει. Οι γονείς του μάλιστα εκτός από χαρούμενοι για το παιδί τους, ήταν φανερά ευγνώμονες αλλά και υπερήφανοι για τον νεαρό Τζιαμπάπα. Ο νεαρός Ντάνι μάλιστα δήλωσε χαρούμενος και πως θα προσπαθήσει να γίνεται συνεχώς πιο δυνατός.

Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...