9 Σεπ 2013

Πρώτη μέρα στο σχολείο...

Οι μέρες για το άνοιγμα των σχολείων λιγοστεύουν. Το άγχος για τις μαμάδες που θα στείλουν για πρώτη φορά τα παιδάκια τους στο σχολείο αυξάνεται. Με αφορμή αυτό, συγκέντρωσα μερικές ωραίες και χρήσιμες συμβουλές που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε κάνοντας την 1η μέρα στο σχολείο για το παιδί σας ξεχωριστή…

1. Διαβάστε ένα παραμύθι για την πρώτη μέρα στο σχολείο, μερικές ημέρες νωρίτερα.

2. Αντίστροφη μέτρηση: φτιάξτε μια χάρτινη αλυσίδα, έτσι ώστε να σκίζετε έναν κρίκο την ημέρα μέχρι να φτάσετε σε ένα αστέρι όπου θα είναι η 1η μέρα στο σχολείο.

3. Βγάλτε μια αναμνηστική φωτογραφία του παιδιού σας για την 1η μέρα στο σχολείο.

4. Επινοήστε ¨τη νεράιδα της 1ης μέρας στο σχολείο¨ όπου το προηγούμενο βράδυ θα αφήσει ένα ξεχωριστό δώρο πριν ξεκινήσει αυτή η μέρα.

5. Σχεδιάστε μια μικρή βόλτα μετά το σχολείο, όπως να αγοράσετε ένα παγωτό.

6. Αγοράστε καινούρια ρούχα.

7. Φτιάξτε ένα ωραίο χτένισμα είτε βάζοντας ζελέ στα μαλλιά των αγοριών, είτε μια ωραία πλεξίδα για τα κοριτσάκια.

8. Βάλτε μια έκπληξη στο ταπεράκι για το φαγητό όπως: ένα μπισκότο, μια καραμέλα κ.α.

9. Διακοσμήστε το τραπέζι του πρωινού με μπαλόνια.

10. Ετοιμάστε ένα ωραίο cupcake με φρούτα για πρωινό.

11. Οργανώστε το μεσημεριανό φαγητό του παιδιού με θέμα το σχολείο όπως μια σούπα με τα γράμματα της αλφαβήτου, πουρές, ρύζι κ.α. δίνοντας το σχήμα ενός μολυβιού, μιας σάκας κ.α..

12. Βάλτε ένα μικρό αντικείμενο πάνω στο σακίδιο του παιδιού, έτσι ώστε να το κρατήσει απασχολημένο στο λεωφορείο π.χ. ένα μικρό φακό, μια μπαλίτσα, ένα Lego ή ό, τι άλλο εσείς θέλετε.

13. Ξυπνήστε το παιδί σας με ένα χαρούμενο παιδικό τραγούδι όπου το τραγουδάτε όλη η οικογένεια και το ολοκληρώνετε με έναν αστείο χορό.

14. Γράψτε ένα σημείωμα για τα μεγαλύτερα παιδιά και βάλτε το μέσα στο ταπεράκι του μεσημεριανού του, κάθε μέρα διαφορετικό για να έχει κάτι να περιμένει όπως π.χ. μετά το σχολείο θα πάμε για παγωτό. Είμαι υπερήφανη για σένα ή ακόμα και μια ιστορία όπου θα γράφετε μια παράγραφο την ημέρα κ.α..

15. Για τα μικρότερα παιδιά που δεν ξέρουν να διαβάζουν βγάλτε μια οικογενειακή φωτογραφία ή του κατοικίδιού σας και βάλτε την μέσα στο ταπεράκι του μεσημεριανού.

16. Ψωνίστε μαζί τα σχολικά είδη που θα χρειαστεί, όπως το σακίδιο τους μαρκαδόρους κ.α.

17. Αγοράστε μερικά ιδιαίτερα αυτοκόλλητα που θα τα κολλήσετε πάνω του ή όπου αλλού θέλει εκείνη την ημέρα.

18. Συζητήστε με το παιδί σας για το τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει. Κάντε την ίδια ερώτηση κάθε χρόνο. Βρείτε πληροφορίες και εικόνες στο διαδίκτυο σχετικά με αυτό και εκτυπώστε τες.

19. Προσπαθήστε να κάνετε το παιδί σας να μην νιώσει μόνο και εγκαταλειμμένο.

                                                 Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...