1 Οκτ 2013

Μια κρυψώνα για κάθε ανάγκη

Ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς παιδιών με αυτισμό είναι τα γνωστά "ξεσπάσματα" καθώς και η ανάγκη των παιδιών αυτών να αποσυρθούν, όταν το νευρικό τους σύστημα έχει υπέρ-διεγερθεί. Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στις "μεθόδους πυρόσβεσης" και στους τρόπους αντιμετώπισης αυτών των καταστάσεων...τονίζοντας πως είναι απαραίτητο να παρέχουμε στο παιδί μια γωνιά ηρεμίας.

Βρήκαμε λοιπόν μια πρωτότυπη και οικονομική κατασκευή, στο info.kids, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί απλά ως παιχνίδι από παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, αλλά και ως "γωνιά ηρεμίας" αν αυτό είναι αναγκαίο. Φτιάξτε λοιπόν το δικό του καταφύγιο, εύκολα και ανέξοδα!


-Το μόνο που χρειάζεται είναι  παλιές εφημερίδες, κολλητική ταινία και ένα συρραπτικό.
-Πάρτε δύο φύλλα της εφημερίδας, ξεδιπλώστε τα και αρχίστε να τα διπλώνετε σαν ρολό. Ασφαλίστε τα στο τέλος με ένα μικρό κομμάτι ταινίας. 
-Επαναλάβετε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα ούτως ώστε να δημιουργηθούν περίπου 25 ρολά.
-Mε τα ρολά που φτιάξατε θα δημιουργήσετε τρίγωνα, κολλώντας τα με ταινία και συρραπτικό.
-Με το σύνολο των τριγώνων που δημιουργήσατε θα τα περάσετε προσεκτικά το ένα μέσα από το άλλο και θα τα στερεώσετε για να διαμορφώσετε το τελικό σας κάστρο.


Καλή επιτυχία!!!


Προτάσεις:
- Μπορείτε να σκεπάζετε την κατασκευή αυτή με ένα πανί, έτσι ώστε να περιορισθούν και τα οπτικά ερεθίσματα για το παιδί
- Επιλέξτε μια ήσυχη γωνιά για να το τοποθετήσετε και αποφύγετε να το μετακινείτε άσκοπα
- Ο χώρος είναι προσωπικός για το παιδί και σε καμία περίπτωση δεν έχει τιμωρητικό ρόλο (π.χ "θα καθίσεις εκεί γιατί δεν ήταν σωστό αυτό που έκανες!")

Ελιζιάννα Χριστοδούλου, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια SIT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...