31 Οκτ 2013

Intelearn: Γνωρίστε το εκπαιδευτικό λογισμικό για την υποστήριξη της διδασκαλίας παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες στον Ιανό (2/11)

Η εταιρία INTELEARN και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν τις βασικές αρχές αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορικής  στην εκπαιδευτική διαδικασία οι οποίοι εμπλουτίζουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον, υποστηρίζοντας τους εκπαιδευτικούς στην διδασκαλία παιδιών με ή χωρίς μαθησιακές δυσκολίες καθώς και με προβλήματα λόγου


Θα μιλήσει η Μαρία Καραβελάκη, M.Sc. σε ComputerAssistedLearning.


Ένα μεγάλο ποσοστό του σχολικού πληθυσμού, που φτάνει το 20%, αντιμετωπίζει Μαθησιακές Δυσκολίες (ΜΔ). Οι δυσκολίες αυτές μπορούν να παρουσιασθούν με πάρα πολλές μορφές και έτσι είναι δύσκολο να γίνει η διάγνωση ή να εντοπισθούν ακριβώς οι αιτίες. Η απόκλιση των παιδιών από την «ομοιόμορφη» μάθηση σε συνδυασμό με την ατομική διαφοροποίηση στο πλαίσιο των δυσκολιών μάθησης καθιστούν αναγκαία την ύπαρξη μιας συστηματικής εξατομικευμένης διδασκαλίας. Ο υπολογιστής και τα κατάλληλα εκπαιδευτικά λογισμικά έρχονται να συμβάλουν αποτελεσματικά στη διαχείριση της αποτυχίας και στην αποσυμφόρηση από την ψυχολογική πίεση της επιτυχίας. Στα πλαίσια αυτά κινούνται τα εκπαιδευτικά λογισμικά που θα παρουσιαστούν και τα οποία είναι: «Εργαστήρι της γλώσσας» (για δημοτικό – γυμνάσιο), «Ιδεοκατασκευές» (για δημοτικό – γυμνάσιο), «Γράφω απλά – Διαβάζω εύκολα», «Εικόνες, Λέξεις και Κατηγορίες», «Σχήμα, Μέγεθος, Χρώμα, Χώρος», «ΠΑΩ ΔΗΜΟΤΙΚΟ» (ένα πρόγραμμα για κάθε τάξη του Δημοτικού Σχολείου), «ΑΚΤΙΝΕΣ v4.0» (για παιδιά με νοητική υστέρηση). Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορικής στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής δημοτικού-γυμνασίου, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, γονείς.

Ο ΙΑΝΟΣ και η INTELEARN στα πλαίσια της παρουσίασης με θέμα «Εκπαιδευτικό λογισμικό για την υποστήριξη της διδασκαλίας παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα λόγου» στην Αθήνα στις 2 Νοεμβρίου, προσφέρουν στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση έκπτωση 25% σε όλους τους τίτλους της εταιρίας για το διάστημα 2 – 30 Νοεμβρίου 2013.

Επίσης, στα πλαίσια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε κλήρωση και 2 από αυτούς θα κερδίσουν από ένα πρόγραμμα, είτε το «Εργαστήρι της Γλώσσας» ή το «ΙΔΕΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ».

Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...