21 Νοε 2013

Πώς είναι να ζεις με τον αυτισμό; Δείτε την εκπληκτική φωτογράφηση...

Ο Clay Lomneth ήξερε ότι ίσως πάρει χρόνο για την 3 χρονη Michaelynn να εξοικειωθεί με το θέμα της κάμερας του.

Οι γονείς της, τον προειδοποίησαν πως δεν είναι τρυφερή με τους ξένους. Έτσι, όταν ο  Clay πήγε την πρώτη μέρα στο σπίτι τους για να απαθανατίσει στιγμές από την οικογένεια, ο Lomneth προς ευχάριστη έκπληξή του παρατήρησε πως η Michealynn, ένα κοριτσάκι με αυτισμό με μη λεκτική ικανότητα, τον πλησίασε, γονάτισε στην αγκαλιά του και άρχισε να πατάει τα κουμπιά της φωτογραφικής μηχανής του.

Κατά τους επόμενους πέντε μήνες ο Lomneth πέρασε πολύ από τον ελεύθερό του χρόνο με την Michaelynn και την οικογένειά της στο Saginaw του Michingan, παρακολουθώντας με προσοχή τη ζωή τους.

Κατά ένα μεγάλο μέρος, ο Lomneth, ανέφερε πως η Michaelynn τον αγνόησε. Αλλά αυτό ήταν ακριβώς που ήθελε γιατί του επέτρεψε να απαθανατίσει με τη μηχανή του την απόλυτα αγνή προσωπικότητά της. “Για μένα αυτή ήταν η τέλεια κατάσταση”, ανέφερε.

Ανακάλυψε τη μαμά της Michaelynn, Erica Sanchez, στο Facebook όταν μια ιδέα του προκάλεσε το ενδιαφέρον να δει πως είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί με αυτισμό.

Μια από τις πιο αξέχαστες στιγμές που έζησε ο Lomneth μαζί τους ήταν όταν ο πατέρας, Trevor Gillett, αποφάσισε να απολαύσει μια έξοδό του για μπύρα μετά από τέσσερα χρόνια καθ’ότι από τη γέννηση της κόρης του τέσσερα χρόνια πριν δεν είχε ακόμα δώσει στον εαυτό του αυτή την ευκαιρία.  ”Δεν είναι αρκετό, αλλά είναι λες και ζεις μονίμως ένα βρέφος” λέει χαρακτηριστικά ο Trevor.

Και οι δύο γονείς της Michaelynn τονίζουν πόσο λυπηρό είναι το γεγονός ότι ποτέ τους δεν την άκουσαν να τους λέει “σ’αγαπώ”. Σχετικά με αυτό ο Lomneth είπε στους γονείς πως όλο αυτό τον καιρό που δούλεψε κοντά τους κατάλαβε ότι η κόρη τους έχει το δικό της τρόπο να επικοινωνεί.

Κατά το τέλος της παραμονής του με την οικογένεια, ο Lomneth ζήτησε από την Erica να καθίσει για να της δείξει μερικές από τις φωτογραφίες που τράβηξε. Κάτω από κάθε φωτογραφία μάλιστα έγραψε κάποια σχόλια άρρηκτα συνδεδεμένα με την παρούσα κατάσταση της κάθε φωτογραφίας έτσι ακριβώς όπως του τα μετέφερε η μητέρα.

Η μητέρα της Michaelynn όταν είδε την τελευταία φωτογραφία της κόρης της που έδειχνε την ίδια να κοιτάζει έξω από το παράθυρο είπε: “Μπορώ μόνο να αναρωτιέμαι τί είναι αυτό ακριβώς που κοιτάζει τόσο έμμονα έξω από το παράθυρο. Άραγε πώς ο κόσμος βλέπει το πανέμορφο κοριτσάκι μου όταν αυτό κοιτάζει επίμονα έξω από το παράθυρο;”.

Στο τέλος όλης αυτής της εμπειρίας του ο Lomneth είπε πως θα ήθελε πάρα πολύ να επεκτείνει αυτό ακριβώς το έργο του και για άλλες οικογένειες που έχουν παιδιά με αυτισμό.

Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...