21 Νοε 2013

Ο μαθητής που ξεπέρασε το τραύλισμά του χάρη στο King’s Speech

Ο ηθοποιός Κόλιν Φερθ ενσάρκωσε με μεγάλη επιτυχία τον Βασιλιά Γεώργιο τον 6ο και τη μάχη που έδωσε με τον εαυτό του να κατορθώσει να ξεπεράσει το τραύλισμά του, κάτι που είχε όταν μιλούσε στο κοινό. Για τον ρόλο του αυτόν, κέρδισε το Όσκαρ.

Τις προάλλες, ο έφηβος Musharaf «Mushy» Asghar ένιωσε κι αυτός σαν σελέμπριτι αφού κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Ο 16χρονος έδωσε πραγματική μάχη να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα ομιλίας που αντιμετώπιζε, και αυτή του η μάχη αποτυπώθηκε στο φακό του ντοκιμαντέρ Educating Yorkshire, το οποίο προβάλλεται στο βρετανικό κανάλι 4. Κανένας θεατής δεν έμεινε ασυγκίνητος.

Στη σειρά παρακολουθούμε – με τη βοήθεια 64 καμερών στην ακαδημία Thornhill Comminity Academy – το πώς ο δάσκαλος Αγγλικών του μαθητή αυτού, Matthew Burton, χρησιμοποίησε μία τεχνική που χρησιμοποίησε και ο Βασιλιάς Γεώργιος στην ταινία «Ο λόγος του Βασιλιά».

Χρησιμοποιώντας ακουστικά τα οποία έπαιζαν μουσική, ο Mushy κατάφερε να διαβάσει ένα ποίημα μπροστά στην τάξη του, ενώ προηγουμένως δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη.

Η μέθοδος αυτή έδωσε τη δυνατότητα στο μαθητή να εκφωνήσει και μία δεκάλεπτη ομιλία που περιλάμβανε το προφορικό κομμάτι των εξετάσεών του στα Αγγλικά.

Χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο αργότερα, μπροστά σε 200 άτομα στη τελευταία συγκέντρωση των μαθητών του σχολείου πριν την αποφοίτηση, μαθητές και καθηγητές τον χειροκρότησαν όρθιοι, με δάκρυα στα μάτια.

Τόσο ο Musharaf, όσο και ο δάσκαλός του, φάνηκαν να εμπνέουν τον κόσμο.

Ο Musharaf ακόμη τραυλίζει, αλλά εκτιμάται πως η ομιλία του έχει βελτιωθεί κατά 80% με το κόλπο του καθηγητή του.

Ο έφηβος, που ήταν στόχος εκφοβισμού προηγουμένως στο σχολείο, είπε: «Ήταν υπέροχο που μπόρεσα να μιλήσω ανοιχτά. Οι άνθρωποι ήξεραν ακριβώς τι έλεγα. Προηγουμένως, ορισμένοι δεν ήξεραν ποιος είμαι πραγματικά».

Ο Musharaf έχει πλέον αφήσει στην άκρη τα ακουστικά και η ομιλία του βελτιώνεται συνεχώς και ξεκίνησε να παρακολουθεί το πρόγραμμα εφαρμοσμένων επιστημών του Huddersfield New College.

Όπως και ο «καταπληκτικός μέντοράς» του, όπως τον αποκαλεί, ο κύριος Burton, επιθυμεί στο μέλλον να γίνει καθηγητής.

Ο Burton αναφέρει πως ήταν «απόλυτα ενθουσιασμένος» που ο μαθητής του κατόρθωσε να ξεπεράσει το πρόβλημά του. Είχε δανειστεί το DVD της ταινίας «Ο λόγος του βασιλιά» από τον αδελφό του και σκέφτηκε έτσι να χρησιμοποιήσει τη μέθοδο εκείνη στον Mushy.

Στον λόγο του, ο Mushy ευχαριστεί πραγματικά τον καθηγητή του αλλά και το σχολείο, που του έδωσαν τη δυνατότητα να γίνει αυτός που είναι.

πηγή: dailymail.co.uk
eimaimama.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...