13 Ιαν 2014

Διήμερο σεμινάριο Makaton

To Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων σε συνεργασία με το Makaton Ελλάς, διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη το  βασικό διήμερο σεμινάριο Μakaton το διήμερο 7-8 Φεβρουαρίου 2014 .

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (Παιδοψυχιάτρους, Ψυχολόγους, Λογοπεδικούς, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Δασκάλους, κ.λ.π.) καθώς και σε γονείς παιδιών με αναπηρία.

Λίγα λόγια για το Makaton
Το Makaton αφορά ένα πρόγραμμα ανάπτυξης της επικοινωνίας για άτομα που εμφανίζουν ένα ευρύ φάσμα αναπτυξιακών δυσκολιών, που βασίζεται στη χρησιμοποίηση νοημάτων ή και γραφικών συμβόλων που συνοδεύουν και υποστηρίζουν τον προφορικό λόγο. Στοχεύει φυσικά στην ανάπτυξη της κατανόησης και χρήσης του λόγου.
Είναι ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε όλους όσους παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα αναπτυξιακών δυσκολιών στην επικοινωνία και το λόγο να καλλιεργήσουν αυτές τις δεξιότητες και να τις χρησιμοποιήσουν με ένα απλό αλλά πολύ λειτουργικό τρόπο, έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή, να χαίρονται, να έχουν επιλογές και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Το Makaton μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα περιβάλλοντα δηλαδή στο σπίτι, στο σχολείο, στο χώρο απασχόλησης και εργασίας, σε κέντρα αναψυχής και άθλησης, στο Νοσοκομείο, Οικοτροφείο κ.λπ..
Η διδακτική του προσέγγιση εστιάζεται, σε πρώτο επίπεδο, στην απόκτηση βασικών δεξιοτήτων επικοινωνίας και γλώσσας και σε ένα υψηλότερο επίπεδο, στην κατάκτηση της ανάγνωσης και της γραφής.


Ημερομηνία Διεξαγωγής :  Σάββατο-Κυριακή 7-8 Φεβρουάρίου 2014
Χώρος διεξαγωγής:  Κέντρο Ημέρας Ε.Ε.Π.Α.Α. Θεσσαλονίκης, Βερατίου 5
                                   (πίσω από τον Σιδηρ. Σταθμό Θεσσαλονίκης)  
Τηλέφωνο: 2310 241-287
Κόστος συμμετοχής: 150 €  για όλες τις κατηγορίες
Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται:
     • Επιστημονικά άρθρα
     • DVD Νοημάτων
     • CD Συμβόλων
     • Βεβαίωση παρακολούθησης
     • Καφές, ελαφρύ γεύμα

Διαδικασία εγγραφής:
1.  Τηλεφωνική κράτηση θέσεως στην υπεύθυνη  του σεμιναρίου.
2.  Συμπλήρωση του εντύπου εγγραφής και κατάθεση  του  συνολικού ποσού (150€ )  στον ακόλουθο τραπεζικό Λογαριασμό της ΕΘΝΙΚΗΣ: 216/296099-06  δικαιούχος λογαριασμού: Ελληνική Εταιρία Αυτιστικών Ατόμων. (Οποιεσδήποτε  τραπεζικές επιβαρύνσεις βαρύνουν τους συμμετέχοντες. Προσωπικές επιταγές δεν γίνονται δεκτές).
3.  Στο αντίγραφο του καταθετηρίου να αναγράφεται το όνομα του συμμετέχοντος.
4.  Αποστολή με fax ή με e-mail το αντίγραφο του καταθετηρίου.
5.  Ακυρώσεις Εγγραφών δεν γίνονται δεκτές. Γίνονται δεκτές αντικαταστάσεις ονομάτων.
Διαδικασία επιβεβαίωσης:
Μετά από την παραλαβή του εντύπου εγγραφής και εφόσον γίνει και η κατάθεση  θα ακολουθήσει επιβεβαίωση από την γραμματεία του σεμιναρίου, τηλεφωνικά ή με e-mail. Εάν δεν ακολουθήσει επιβεβαίωση εντός 15 ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία του σεμιναρίου.

Πληροφορίες–Γραμματεία σεμιναρίου:  τηλ./fax2310241287
Ηλεκτρονική διεύθυνση: thess_seminar@autismgeece.gr
Υπεύθυνος σεμιναρίου: Τσαμπούρης Γιώργος
Ημέρες & ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-20:00

Η γνώμη σας:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...