14 Ιαν 2014

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ «ΣΙΤΙΣΗ-SOS»

Το Παιδιατρικό Ινστιτούτο οργανώνει το σεμινάριο «SOS Feeding» στις 21-24 Φεβρουαρίου 2014.

Αυτό το 4ήμερο σεμινάριο παρουσιάζεται από τη Δρ. Kay Toomey, λογοθεραπεύτρια, και προσφέρει αφενός την περιεκτική κατανόηση της θεωρίας της προσέγγισης SOS, και αφετέρου την εν-τω –βάθει κατανόηση των γενικών και ειδικών θεραπευτικών στρατηγικών σίτισης μαζί με λεπτομέρειες σχετικά με την αξιολόγηση δυσλειτουργιών σίτισης. Το σεμινάριο αποτελείται από 3 μέρες βασικής εκπαίδευσης και μία μέρα ανώτερης ειδικευμένης εκπαίδευσης και εφαρμογών σε ειδικούς πληθυσμούς.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο και εργαστήριο «SOS Feeding» του STAR Center, Denver, CO, ΗΠΑ είναι ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα αξιολόγησης και θεραπευτικής προσέγγισης για παιδιά με προβλήματα στη σίτιση και/ή δυσκολίες στην αύξηση βάρους και στην ανάπτυξη. Το πρόγραμμα συνδυάζει θεωρητικές αρχές και πρακτικές από διαφορετικές ειδικότητες συμπεριλαμβανομένων της ψυχολογίας, παιδιατρικής, εργοθεραπείας, διαιτητικής και λογοθεραπείας. Η προσέγγιση Σίτιση-SOS απαρτιώνει αισθητηριακούς, κινητικούς, στοματικούς, συμπεριφορικούς/μαθησιακούς, ιατρικούς και διατροφικούς παράγοντες και προσεγγίσεις έτσι ώστε να γίνεται εφικτή η ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ αξιολόγηση  και παρέμβαση των προ-αναφερόμενων δυσκολιών. Η προσέγγιση είναι φιλοσοφικά θεμελιωμένη στα στάδια και στις ικανότητες σίτισης που διέπουν τη φυσιολογική παιδιατρική ανάπτυξη.

Η θεωρία και η μεθοδολογία της προσέγγισης «Σίτιση-SOS» του κέντρου STAR των ΗΠΑ έχει αναπτυχθεί από τη Δρ. Kay Toomey, λογοθεραπεύτρια, βασισμένη στην 20ετή εμπειρία της με παιδιά με δυσκολίες σίτισης. Το πρόγραμμα, που ονομάζεται SOS-Feeding (από το Sequential-Oral-Sensory Approach to Feeding) διδάσκεται παγκοσμίως από την ίδια και τους συνεργάτες της, με στόχο την παρέμβαση σε προβλήματα σίτισης που συναντώνται σε βρέφη, παιδιά και εφήβους.

Σε Ποιους Απευθύνεται:
Λογοθεραπευτές και λογοπαθολόγους, εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, παιδαγωγούς τυπικής και ειδικής αγωγής, ψυχολόγους, διατροφολόγους, ιατρούς κυρίως παιδιάτρους και αναπτυξιολόγους, γονείς και φοιτητές ιατρικών επαγγελμάτων και επαγγελμάτων υγείας.

Στόχοι 3 ημερών:

1.   Ο προσδιορισμός των στοματικών, αισθητηριακών, κινητικών, νοητικών και συναισθηματικών αναπτυξιακών ορόσημων-κλειδιών της σίτισης

2.  Η αναγνώριση και η περιγραφή των κύριων λόγων που δεν τρώνε τα παιδιά, βασισμένοι σε θεωρητικές αρχές

3.   Η αναγνώριση σωματικών, συμπεριφορικών, κινητικών, στοματο-κινητικών και αισθητηριακών παραγόντων ως μέρος της Αξιολόγησης Σίτισης.

4. Η Εφαρμογή συμπεριφορικών και κοινωνικών αρχών μάθησης, και συστηματικής απευαισθητοποίησης για προβλήματα σίτισης

5.   Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή προγράμματος Σίτισης-SOS σε νήπια και παιδιά, σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες

Στόχος 4ης Μέρας

6.   Ο προσδιορισμός προσαρμογών της προσέγγισης SOS σε ειδικούς πληθυσμούς (δες παρακάτω θέματα-εργαστήρια)

Γλώσσα Σεμιναρίου:
Αγγλική. Για ταυτόχρονη διερμηνεία παρακαλούμε δείτε τη σημείωση στην ενότητα διδάκτρων. Τα εγχειρίδια θα δοθούν στην ελληνική ή στην αγγλική γλώσσα (επιπλέον χρέωση 20 ευρώ αν θέλετε και στις 2 γλώσσες).

Διάρκεια Σεμιναρίου: Η εγγραφή την πρώτη μέρα είναι στις 7:30-8:00 και η διάρκεια είναι 8-5 καθημερινά με 3 διαλείμματα ημερησίως.  Το πρόγραμμα της 4ης μέρας είναι σε εξέλιξη και μπορεί να διαμορφωθεί αναλόγως. Το σεμινάριο περιλαμβάνει Χρήση Συστήματος Ταυτόχρονης Διερμηνείας (όπου δηλώνεται), Εκπαιδευτικό Υλικό, Καφέ/Κέικ/Χυμοί στα Διαλείμματα, Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.  Δεν σερβίρεται μεσημβρινό γεύμα.


Διοργάνωση:
Παιδιατρικό Ινστιτούτο, Χελμού 35, Άγιος Στέφανος, 14565, 210 8142 218, www.pedin.gr, info@pedin.gr

Τοποθεσία: Συνεδριακός χώρος Παιδιατρικού Ινστιτούτου, Άγιος Στέφανος, Αττικής.

Δίδακτρα:
4μερο:
Χωρίς Μετάφραση σε Ελληνικά: 700€/600€ με έκπτωση και για περιορισμένο χρόνο 500€ ειδική τιμή για αποπληρωμή έως 15/1/2014
Με Μετάφραση στα Ελληνικά προσθέστε 175€)

Ανώτερα Θέματα-4η μέρα (απαιτείται βεβαίωση παρακολούθησης του Βασικού σεμιναρίου): 225€/175€ με έκπτωση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...