19 Μαΐ 2014

Για ποιούς λόγους πρέπει να σταματήσετε ΑΜΕΣΩΣ την εκπαίδευση τουαλέτας;

Το πέρασμα από την πάνα στο γιογιό είναι ένα θέμα, που απασχολεί σχεδόν όλες τις μανούλες. Και ενώ κάποια παιδιά καταφέρνουν με ευκολία και σε μικρή ηλικία να αποχωριστούν την ασφάλεια της πάνας, κάποια άλλα χρειάζονται περισσότερο χρόνο και προσπάθεια μέχρι να νιώσουν έτοιμα.
Η εποχή που διανύουμε θεωρείται η κατάλληλη για να αρχίσετε την εκπαίδευση του μικρού σας, ωστόσο αν έχετε ξεκινήσει την προσπάθεια και παρατηρείτε κάποια από τα παρακάτω φαινόμενα, καλό θα ήταν να σταματήσετε και να το ξανασκεφτείτε:

    Δεν μπορείτε να ελέγξετε τα νεύρα σας. Κάθε προσπάθεια είναι φυσικό να συνοδεύεται από μικρά «ατυχηματάκια». Αν συνεχώς εκνευρίζεστε και φωνάζετε ή μαλώνετε το παιδί σας, επειδή λέρωσε τον καναπέ ή το κρεβάτι του, μάλλον δεν έχετε εσείς την απαραίτητη ψυχραιμία και περισσότερο αγχώνετε το παιδί πάρα το βοηθάτε.

    Το παιδί αρνείται πεισματικά. Αν υπάρχει ένα θέμα στο οποίο θα πρέπει να σεβαστείτε τους ρυθμούς του παιδιού, αυτό είναι σίγουρα η πάνα. Μην απειλείτε το παιδί, μη το πιέζετε , απλά ενθαρρύνετε το και περιμένετε μέχρι να νιώσει έτοιμο.

    Το παιδί «κρατά» τα κακά του. Αν το παιδί σας για μέρες δεν έχει ενεργηθεί, καλό θα είναι να μην επιμείνετε στην εκπαίδευση, αφού έτσι μπορεί να προκύψουν σοβαρότερα ιατρικά προβλήματα. Επίσης, θα πρέπει να επικοινωνήσετε και με τον παιδίατρο σας.

    Ξεκινήσατε την εκπαίδευση για λάθος λόγους. Αν προσπαθείτε να κόψετε τη πάνα του παιδιού σας επειδή η πεθερά σας σας κατηγορεί ότι έχετε αργήσει ή επειδή θέλετε να κάνετε οικονομία στα χρήματα που ξοδεύετε για πάνες ή επειδή όλα τα παιδάκια των φίλων σας έχουν βγάλει την πάνα εκτός από το δικό σας, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Σεβαστείτε τους ρυθμούς ανάπτυξης και την ετοιμότητα του παιδιού σας και αγνοείστε όλα τα άλλα.



Διαβάστε ακόμη: 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...