9 Ιουλ 2014

Παιδί με αυτισμό "φυλακισμένο" σε σκυλόσπιτο

Στο σπιτάκι ενός σκύλου κρατούσαν κλειδωμένο, μέσα στο σπίτι τους, το εξάχρονο παιδί τους μόνο και μόνο, επειδή πάσχει από αυτισμό. Οι αρχές συνέλαβαν το ζευγάρι, ύστερα από ανώνυμη πληροφορία.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών και αποκαλύφθηκε, ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα στην τοπική αστυνομία.

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι, αντίκρισαν στο υπνοδωμάτιο ένα κλουβί σκύλου, το οποίο στο εσωτερικό του είχε ένα παιδικό στρώμα. Εικάζουν ότι σε αυτό το κλουβί κλείδωναν το εξάχρονο παιδί, κάθε φορά που γινόταν επιθετικό και έβγαινε εκτός ελέγχου, λόγω του αυτισμού.

Όπως είναι φυσικό, οι γονείς συνελήφθησαν για κακοποίηση και παραμέληση ανηλίκου, ενώ το παιδάκι μεταφέρθηκε σε ειδικό ίδρυμα για ψυχολογική υποστήριξη, αλλά και πλήρη ιατρική εκτίμηση της κατάστασής του, καθώς οι αρχές θεωρούν ως πιο πιθανό οι γονείς να μην είχαν προχωρήσει στις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις, αλλά ούτε και να χορηγούσαν στο παιδί κάποια φαρμακευτική αγωγή, που πιθανώς να του είναι αναγκαία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...