21 Οκτ 2014

3 Παιχνίδια με τη μπάλα

 Εύκολα, γρήγορα και στοχοκατευθυνόμενα!

Μας αρέσουν οι νέες ιδέες. Μόλις το πιτσιρίκι ακούσει την έκφραση "Έχω μια ιδέα" σε κοιτάει όλο ανυπομονησία, περιμένοντας το καινούριο παιχνίδι.

Στα περισσότερα παιδάκια αρέσουν οι μπάλες. Πέτα μου τη μπάλα, πέτα τη μπάλα στο καλάθι, πιάσε τη μπάλα, βάλε γκολ... Όλα γνωστά...
Με μια Χαρτοταινία, Κηρομπογιές για το χρωμάτισμα (θα σας πρότεινα να μην χρησιμοποιήσετε μαρκαδόρους γιατί λερώνουν πολύ εύκολα τον τοίχο) και Μπάλες, κάνουμε το παιχνίδι μας λίγο διαφορετικό.



Φτιάχνουμε το μεγάλο Χ στον τοίχο και το χρωματίζουμε μαζί με το πιτσιρίκι. Αφού το χρωμάτισμα τελειώσει, οριοθετούμε στο πάτωμα το χώρο που θα στεκόμαστε (απέναντι από το  Χ) και τοποθετούμε δίπλα ένα καλάθι με μπάλες (μεγάλες/μικρές ανάλογα την ηλικία και τις ικανότητες του παιδιού). 

1ο Παιχνίδι: Πετάω τη μπάλα στο στόχο, την πιάνω και συνεχίζω μέχρι να μου πέσει. Όταν μου πέσει, χάνω τη σειρά μου και αρχίζει ο επόμενος παίκτης. Κρατάμε σκορ για το πόσες φορές κατάφερα να πετάξω τη μπάλα στο στόχο και να την πιάσω χωρίς να μου πέσει. Στις 3 αναμετρήσεις βγάζουμε το νικητή, ο οποίος επιλέγει το επόμενο παιχνίδι!!

20 Παιχνίδι: Πετάω τη μπάλα στο στόχο, την πιάνω ή μου πέφτει, και άσχετα από το αποτέλεσμα, παίζει ο επόμενος μέχρι να τελειώσουν οι μπάλες. Όποιος πετύχει το στόχο τις περισσότερες φορές είναι ο νικητής.

3ο Παιχνίδι: Τοποθετούμαστε και οι δύο παίκτες λοξά απέναντι από το Χ εκατέρωθεν του. Ο πρώτος παίκτης πετάει τη μπάλα στο στόχο, αλλά αυτή τη φορά θα πρέπει να την πιάσει ο άλλος παίκτης. Η βαθμολογία έχει ως εξής: ξεκινάμε και οι δύο παίκτες από ένα συγκεκριμένο αριθμό πόντων, π.χ. το 5, και κάθε φορά που ένας παίκτης δεν θα πιάσει τη μπάλα στη σειρά του ή/και δεν θα καταφέρει να πετύχει το στόχο με τη μπάλα χάνει έναν πόντο. Νικητής είναι αυτός που θα καταφέρει, στο τέλος, να μείνει με έναν αριθμό πόντων μεγαλύτερο από τον άλλο παίκτη (ή απλά το παιχνίδι τελειώνει όταν ο έναν παίκτης χάσει όλους τους αρχικούς του πόντους).


Με το παιχνίδι μπορείτε να ενισχύσετε την αδρή κίνηση, τον οπτικοκινητικό και αμφίπλευρο συντονισμό, το ρυθμό, να αυξήσετε τον χρόνο αναμονής και συγκέντρωσης, καθώς και τη χρήση διάφορων εννοιών π.χ. αριθμητικών.


 Καλό παιχνίδι!!!

Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...