31 Μαρ 2015

Αληθινές ιστορίες: Πούλησε παιχνίδια του για τον αδερφό του με Σύνδρομο Down

Τα δίδυμα αδέρφια Jason και Aaron Clark δεν ένιωσαν ποτέ διαφορετικοί μεταξύ τους, παρόλο που ο Jason σημειώνει υψηλές επιδόσεις στο σχολείο, ξεχωρίζει στα σπορ και είναι ένας 11χρονος γεμάτος αυτοπεποίθηση, ενώ ο Aaron πάσχει από σύνδρομο Down και παρουσιάζει κώφωση και καθυστέρηση στο λόγο. Όμως παρά τις εμφανείς διαφορές τους, τα δίδυμα αγόρια από το Yorkshire στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν έναν αδιάσπαστο δεσμό που τους ενώνει!

«Πάντα ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους. Έχουν έναν πολύ μοναδικό και ιδιαίτερο δεσμό. Προσπαθώ πάντα να τους υπενθυμίζω ότι ο καθένας τους είναι πολύ ξεχωριστός και ότι έχουν διαφορετικά ταλέντα και δεξιότητες που τους κάνουν να είναι μοναδικοί. Ο Jason είναι πολύ προστατευτικός απέναντι στον Aaron», αναφέρει η μητέρα των δύο παιδιών.

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο 11χρονος Jason αποφάσισε να πουλήσει όλα τα παλιά παιχνίδια και βιβλία του για να βοηθήσει στην εκπαίδευση του αδερφού του. Το περασμένο έτος κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 500 ευρώ για το ειδικό σχολείο όπου παρακολουθεί μαθήματα ο Aaron, ενώ βρίσκεται στο στάδιο να ιδρύσει μια αναγνωρισμένη φιλανθρωπική οργάνωση για να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το έργο του Greenacre School που έχει αναλάβει την υποστήριξη του αδερφού του τα τελευταία πέντε χρόνια.
«Αισθάνομαι τόσο υπερήφανη για τον Jason. Είναι πραγματικά πολύ τρυφερός και προστατευτικός με τον αδερφό του. Όταν ο Aaron ήταν πιο μικρός, η ομιλία του είχε επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό, έτσι ο Jason μας παρακίνησε να ξεκινήσουμε μαθήματα νοηματικής γλώσσας για να μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του. Πρόσφατα μου είπε ότι όταν μεγαλώσει θα ήθελε να ιδρύσει μια εταιρεία και να αγοράσει ένα σπίτι για τον αδερφό του, ώστε να μπορεί να του παρέχει όση φροντίδα χρειάζεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Με αφορμή τον εορτασμό της 10ης επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σύνδρομο Down, ο Jason δημιούργησε ένα επιχειρηματικό σχέδιο για να συγκεντρώσει χρήματα για το σχολείο του Aaron. Έπειτα, τηλεφώνησε στη διευθύντρια για να λάβει έγκριση και δημιούργησε μια ιστοσελίδα για την προώθηση του φιλανθρωπικού έργου του. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την αγορά εργαλείων, με σκοπό τα μεγαλύτερα παιδιά να διδαχθούν μαθήματα κηπουρικής και στη συνέχεια να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ανθρώπους, ώστε να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να κερδίσουν χρήματα.

«Συνήθιζα να ανησυχώ για το τι θα συμβεί όταν ο Aaron μεγαλώσει, πώς θα αντιμετωπίσει την ενήλικη ζωή, αν θα είναι σε θέση να ζήσει ανεξάρτητος. Αλλά τώρα ξέρω ότι θα έχει πάντα τον Jason να τον βοηθάει και με τον αδερφό του στο πλευρό του δεν θα νιώσει ποτέ μόνος», αναφέρει η μητέρα των δίδυμων αγοριών.


Η γνώμη σας:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...