20 Ιουλ 2015

6 Ελληνικές εκπαιδευτικές εφαρμογές εντελώς ΔΩΡΕΑΝ από την Kidmedia!

Η Kidmedia είναι μια ομάδα δημιουργίας εκπαιδευτικού λογισμικού για παιδιά προσχολικής και ειδικής αγωγής και των πρώτων τάξεων του δημοτικού (2 εως 8 ετών), που δημιουργήθηκε από τους δασκάλους ειδικής αγωγής, τον Παγκράτη Παυλίδη και τον Χρίστο Μπίτση. Συνεργάτες της ομάδας είναι η δασκάλα ειδικής αγωγής Ιουλία Δήμου και η νηπιαγωγός και μουσικός Βαλεντίνη Παυλίδου.


Η kidmedia λοιπόν προσφέρει εντελώς δωρεάν 6 εκπαιδευτικές εφαρμογές (Ενσφηνώματα 1, 2 και 3, Μαγικό πινέλο, Ταξάκης και Τετράς), που στην ουσία πρόκειται για 6 εκπαιδευτικά πακέτα με πάνω από 250 εφαρμογές και παιχνίδια. Φυσικά είναι όλα στα Ελληνικά. Ας δούμε όμως και ας κατεβάσουμε ένα ένα αυτά τα εκπαιδευτικά πακέτα:

Ενσφηνώματα 1
Εκπαιδευτικό λογισμικό για παιδιά προσχολικής αγωγής, ειδικής αγωγής και Α΄δημοτικού. Περιλαμβάνει 76 εφαρμογές με αντιστοιχίες, ταξινομήσεις, παζλ εικόνων και αριθμών, χρώματα και σχήματα, ασκήσεις μνήμης και παρατηρητικότητας, αισθητοποίηση των αριθμών 1-5, προσθέσεις και αφαιρέσεις στην πεντάδα, παιχνίδια εξοικείωσης με το ποντίκι και τραγούδια.

Ενσφηνώματα 2
Εκπαιδευτικό λογισμικό για τους αριθμούς 0-20. Περιλαμβάνει πάνω από 55 εφαρμογές με μοναδικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν εξαιρετικό εποπτικό μέσο διδασκαλίας, ευχάριστο και διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσης για τα παιδιά, εργαλείο μάθησης για τον γονιό και τον εκπαιδευτικό.



Ενσφηνώματα 3
Τα "Eνσφηνώματα 3" είναι ένα ανοικτού τύπου εκπαιδευτικό λογισμικό με 18 εργαλεία - δραστηριότητες και 9 παιχνίδια για τα μαθηματικά, με αριθμούς και πράξεις έως το 100. Σε αντίθεση με τα "Ενσφηνώματα 1 & 2" όπου υπάρχει έλεγχος και επιβράβευση ή προσέγγιση της γνώσης μέσα από το παιχνίδι, το λογισμικό αυτό είναι περισσότερο ένας ηλεκτρονικός πίνακας σύνθεσης μαθηματικών στοιχείων, ένα εργαλείο μάθησης.

Στόχος του είναι να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν έννοιες όπως η υπέρβαση της δεκάδας, τα αθροίσματα των αριθμών έως το 100, την πράξη της αφαίρεσης, του πολλαπλασιασμού, της διαίρεσης και άλλα πολλά.

Ταξάκης
Εκπαιδευτικό λογισμικό με παιχνίδια κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά προσχολικής και ειδικής αγωγής και των πρώτων τάξεων του δημοτικού. Μέσα από διαδραστικές εφαρμογές και παιχνίδια, τραγούδι, video και ζωγραφική τα παιδιά θα μπορέσουν:


  
  • Να μάθουν τα διάφορα μέσα μεταφοράς και τη χρησιμότητά τους.
  • Να μάθουν τους βασικούς κανόνες του Κ.Ο.Κ.
  • Να μάθουν να αναγνωρίζουν και να ακολουθούν τις οδηγίες του τροχονόμου.
  • Να συνειδητοποιήσουν τη θέση τους στο χώρο.
  • Να μάθουν να κινούνται σωστά στο δρόμο σαν πεζοί, με πατίνια, σαν ποδηλάτες ή σαν επιβάτες στο Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο μηχανάκι, στο λεωφορείο.
  • Να μάθουν για τα οχήματα προτεραιότητας.
  • Να αντιλαμβάνονται και να προλαμβάνουν πιθανούς κινδύνους και καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιο ατύχημα.
  • Να διαμορφώνουν σωστή συμπεριφορά, ως πεζοί και επιβάτες.

Μαγικό Πινέλο 
Το εκπαιδευτικό λογισμικό «Μαγικό Πινέλο», περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες ζωγραφικής, σχεδίου μουσικής, εικόνων και έργων τέχνης που αλληλεπιδρούν με το μαθητή, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον και ενισχύοντας τη δημιουργικότητα των μαθητών.
Με το λογισμικό επιτυγχάνεται άμεσο οπτικοακουστικό αποτέλεσμα. Οι εφαρμογές προσεγγίζονται διαθεματικά και βιωματικά και δίνουν τη δυνατότητα του αυτοσχεδιασμού, του τυχαίου, του αυθόρμητου.

Ο βαθμός δυσκολίας είναι τέτοιος, ώστε κάθε παιδί να φτάνει στο αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει, πως οποίες κι αν είναι οι ικανότητες των παιδιών, μπορούν να συμμετέχουν, να ενεργούν, να πράττουν, να έχουν αποτέλεσμα.

Τετράς 
Το «ΤΕΤΡΑΣ» είναι ένα έξυπνο και διασκεδαστικό χωρίς βία παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους, που χρειάζεται μόνο γρήγορα αντανακλαστικά και καλή διάθεση. Κερδίζοντας μία-μία τις πίστες του θα γνωρίσετε την Ελλάδα.

Η λέξη «ΤΕΤΡΑΣ» περιγράφει στο παιχνίδι μας τις τέσσερις ρακέτες που κινούνται περιφερειακά της οθόνης.Το παιχνίδι αποτελείται από 15 συνολικά «πίστες-περιοχές» με διαβαθμισμένη δυσκολία και μία «πίστα» για εξάσκηση. Για να προχωρήσετε στην επόμενη πίστα θα πρέπει να έχετε καταφέρει να τερματίσετε την προηγούμενη.

Στόχος του παιχνιδιού είναι να αποκρούετε την μπάλα μετακινώντας με το ποντίκι τις 4 ρακέτες που βρίσκονται στα άκρα της οθόνης προς όλες τις κατευθύνσεις καταστρέφοντας ταυτόχρονα όλα τα αντικείμενα που εμφανίζονται κατά ομάδες σε κάθε πίστα.

Σημαντική σημείωση:  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω λογισμικά χωρίς χρονικούς περιορισμούς, εφόσον έχετε εγγραφεί στην ιστοσελίδα (κάντε εγγραφή εδώ).

Η Kidmedia προσφέρει τα παραπάνω εκπαιδευτικά πακέτα εντελώς δωρεάν έως και τον Σεπτέμβριο του 2016). Μέχρι τότε, θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση, για την συνέχιση της δωρεάν διάθεσης των εν λόγω λογισμικών.

Πληροφορίες εγκατάστασης των εκπαιδευτικών πακέτων:
Αφού κατεβάσετε τα λογισμικά, για να τα "τρέξετε", κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο που θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια εργασίας. Αφού το πρόγραμμα ξεκινήσει και εφόσον έχετε εγγραφεί στην ιστοσελίδα της Kidmedia, κάντε κλικ στο μπλε κουμπί που γράφει "Σύνδεση". Στην οθόνη που θα εμφανιστεί πρέπει να δώσετε τα στοιχεία σύνδεσης στην ιστοσελίδα της kidmedia. Περιμένετε λίγο και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης 

Για να κατεβάσετε τις εφαρμογές επισκεφτείτε τις σελίδες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...